Harry Oussoren nieuwe hoofdtrainer Cobu Boys

Harry Oussoren is met ingang van komend seizoen onze nieuwe hoofdtrainer. De 57-jarige Amersfoorter is de opvolger van Johan Flipse, die na de zomer bij Vliegdorp in Soesterberg aan de slag gaat.

,,Ik werd benaderd door de technische commissie van Cobu Boys om te komen praten, nadat duidelijk was geworden dat ik mijn contract niet zou verlengen bij DOSC”, vertelt Oussoren. ,,Het gesprek maakte me nieuwsgierig en enthousiast. Cobu Boys is een vereniging met ambitie, een club die vooruit wil. Dat past goed bij mij. Ik krijg te maken met een jonge, enthousiaste en leergierige spelersgroep. Ook de beoogde organisatie van de seniorenafdeling, met een prestatiegericht tweede elftal en twee beloftenteams, spreekt me aan.”

Aanvallend spelen

Over zijn kijk op voetbal is Oussoren glashelder. ,,Ik wil graag aanvallend spelen, het initiatief hebben. Dat kan alleen als je de bal hebt. Dat betekent dat mijn spelers fysiek en mentaal fit moeten zijn. Verder ben ik akelig consequent: afspraak is afspraak. Een goede teamdiscipline en een prestatieklimaat zijn in mijn ogen belangrijke voorwaarden om beter te worden, prestaties te leveren en plezier te hebben. Bij mij is het graag of niet. Als je graag wilt, doe ik alles voor je. Zo niet, dan moeten we er ook geen energie in willen steken. Binnen de lijnen is het belangrijk dat spelers laten zien dat ze een eenheid zijn, dat ze voor elkaar willen werken. We doen het met elkaar. Ik weet veel, de spelers weten veel, maar samen weten we nog veel meer.’’

Voor de hele vereniging

De Amersfoorter benadrukt dat hij een trainer wil zijn voor de hele vereniging. ,,Ik beperk me echt niet alleen tot het eerste, laat op zoveel mogelijk plekken mijn gezicht zien en probeer te helpen waar ik kan.”

Oussoren, in het verleden onder meer actief bij Roda’46, Hoevelaken en Hoogland, is zelfstandig ondernemer, getrouwd en vader van twee kinderen.

Zorgvuldige selectie

Voorzitter Damion Dekkers is blij met de nieuwe hoofdtrainer. ,,De benoeming is het resultaat van een zorgvuldige selectie uit vele kandidaten. Harry sprong er uit met zijn duidelijke voetbalvisie, zijn prestatiegerichtheid en zijn passie voor de ontwikkeling van spelers en club.”

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)