De rijke historie van Cobu Boys

Onze vereniging bestaat dit jaar 2021 precies 75 jaar. Dat is op zich natuurlijk een feestje waard, al zal dat moeilijk zijn in de huidige tijden met allerlei corona-maatregelen.

Onze vereniging Cobu Boys werd dus 75 jaar geleden opgericht, dat was in 1946, in dat was in het centrum van de stad Amersfoort. De naam “Cobu Boys” is afgeleid van de Coninckstraat buurt, de buurt waar onze vereniging werd opgericht. 

In het seizoen 1947-1948 deed Cobu Boys voor het eerst mee in de competitie van de Afdeling Utrecht op de zaterdag. In de tweede helft van de vijftiger jaren brak er een periode van sportief succes aan. Een periode van bloei met in 1961 350 leden, waarvan 100 jeugdleden.

In 1975 verhuisde Cobu Boys naar “Sportpark Isselt”. De verhuizing naar het industrieterrein Isselt had een sterk negatief effect. Het ledenaantal slonk tot 3 seniorenteams en één jeugdelftal. De jaren daarna stonden voor een groot deel in het teken van overleven en in 1988 verhuisde Cobu Boys naar Sportpark Zielhorst.

Op Sportpark Zielhorst begon de groei naar de vereniging die we nu al weer jaren zijn. Een mooi sportpark met prima voorzieningen en een stabiel aantal leden van rond de 450.

Voor degenen die meer over het rijke verleden van onze vereniging willen weten: het 60-jarig jubileumboek is nog steeds verkrijgbaar.

Een aanrader is ook de blog “One Love”, te vinden in het menu van de webpagina “Club Info”, daar maken we onze historie weer levend.