Ruime thuiszege Cobu Boys JO19-1

Cobu Boys JO19-1 heeft de eerste thuiswedstrijd in de voorjaarscompetitie afgesloten met een ruime overwinning. De ploeg van trainer Niels van den Esschert was zaterdag met maar liefst 5-1 te sterk voor PVC JO19-1 uit Utrecht.

De uitploeg begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten de beste kansen om op voorsprong te komen. Keeper Robin Hormann had een aantal prachtige reddingen in huis en hij zorgde ervoor dat zijn ploeg geen tegendoelpunt hoefde te incasseren.
Het was Cobu Boys JO19-1 dat na 22 minuten spelen wel op een 1-0 voorsprong kwam toen Nino Lit een prachtige aanval met succes afrondde. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde en de thuisploeg moest het hebben van counters en die waren vlijmscherp. In vijf minuten tijd werden er twee doelpunten gescoord. Na een snelle tegenstoot maakte Nino Lit zijn tweede treffer en daarna scoorde ook Suhaib Alhussin. Zo stond het ineens 3-0 voor de Amersfoorters! Cobu Boys vergat in de slotfase van de eerste helft de wedstrijd op slot te gooien door goede kansen te missen.

De supporters die op deze wedstrijd waren afgekomen zagen dat er vrij weinig gebeurde in de eerste tien minuten na de rust. Uit het niets maakte PVC de aansluitingstreffer. Uit een corner viel de 3-1 en zo leek de wedstrijd weer spannend te worden. Maar Cobu Boys reageerde goed op deze tegenslag. Uitblinker Melvin Morsink was met een schot op de lat dicht bij de 4-1. Die viel even later alsnog. Suhaib Alhussin reageerde goed bij een vrije trap en tikte de bal in de rebound binnen na een redding van de keeper.
In het laatste kwartier viel er nog een doelpunt. Spits Levi Postuma rondde een prachtige aanval af en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1!