JO19-1 sleept punt uit het vuur

Cobu Boys JO19-1 nam het afgelopen zaterdag op eigen veld op tegen Focus ’07 JO19-1. Het werd een pittige strijd, maar uiteindelijk trokken onze jongens een punt uit het vuur. Lees snel het wedstrijdverslag hieronder, dat zoals altijd van het hart van het team wordt gemaakt.

Focus 07 begon sterk aan de wedstrijd en Cobu Boys stond onder druk. Een schot van Focus, waarop een goede redding van Stef Klein Bronsvoort een achterstand van de thuisploeg voorkwam. Daarna golfde het spel op en neer en Cobu Boys probeerde via de backs Jelle Kerstens en Senne Rieder gevaarlijk te worden. Tot veel kansen leidde dit niet. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg een spaarzame grote kans om op voorsprong te komen. Melvin Morsink schoot op de keeper en Stefan Delfez leek in de rebound te scoren, maar de verdediger schoot hoog over en zo gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen werden met afstandsschoten gevaarlijk maar die gingen net naast of net over. Cobu Boys kwam in de 58e minuut redelijk uit het niets op achterstand door een rake knal van de bezoekers. Na de achterstand liet de thuisploeg het hoofd niet hangen en aanvaller Nino Lit, die goed inviel, was met een schot in de korte hoek dicht bij de gelijkmaker. Niet veel later kregen de Amersfoorters toch de verdiende gelijkmaker toen Suhaib Alhussin een prachtig doelpunt maakte. In de fase die hierna volgde was de thuisploeg beter en was het wachten op een voorsprong. Echter was het Focus 07 dat in de slotfase uit het niets opnieuw op voorsprong kwam: 1-2.

Daarna ging Cobu Boys met vier spitsen en vol op de aanval spelen om toch nog een punt aan de wedstrijd over te houden. De ploeg bleef knokken voor elke meter en kreeg waar het recht op had: de gelijkmaker. Syb van der Zee gaf een goede bal in de diepte op Melvin Morsink en de middenvelder mikte de bal met succes in de verre hoek. Het was een terechte gelijkmaker en dit doelpunt bepaalde de eindstand op 2-2. En dus pakte Cobu Boys knap een punt tegen een goede tegenstander.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Houten op het programma.