Cobu Boys O19-1 neemt punten mee uit Houten

Cobu Boys O19-1 heeft afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij niet verloren in de tweede fase van de competitie. Na een zege op S.V. Valleivogels en een knap gelijkspel tegen Focus 07 werd ditmaal gewonnen van S.V Houten: 0-3.

Beide ploegen begonnen op het slecht bespeelbare veld rommelig aan de wedstrijd. Houten kreeg een goede kans om op voorsprong te komen, maar de bal ging naast. Aan de andere kant kreeg Nino Lit een prima mogelijkheid om Cobu Boys op 0-1 te zetten. De keeper van Houten verrichtte een knappe redding om zijn doel schoon te houden. In het laatste kwartier voor rust had Cobu Boys de overhand. Het kreeg nog één grote kans om op voorsprong te komen na een snelle counter toen middenvelder Melvin Morsink de bal recht op de keeper afschoot. De bal ging er dus niet in en beide ploegen gingen met 0-0 de rust in.

Cobu Boys begon sterk aan de tweede helft. De ploeg zette meer druk en Houten kwam niet meer van de eigen helft af. De eerste kansen werden nog niet benut, maar na veertien minuten spelen schoot Stefan Delfez raak vanuit een corner! Cobu Boys geen kansen meer weg en had het via de linkerkant met Tijn van den Hoek en Casper van Gaegeldonk een goede aanval, maar het schot ging net naast.
Met nog 20 minuten te spelen besliste Cobu Boys de wedstrijd. Senne Rieder gooide de bal snel in naar aanvaller Suhaib Alhussin en hij schoot raak. Met deze 0-2 was de wedstrijd beslist. Vijf minuten na het tweede doelpunt viel ook nog de 0-3 en opnieuw was het Suhaib Alhussin die scoorde. Dit keer trof hij het net met een kopbal na een schitterende voorzet van middenvelder Mats Lebbink.
In de slotfase gaf Cobu Boys geen doelpunt meer weg en zo boekte de ploeg een goede overwinning op deze koude zaterdagmiddag.

Volgende week zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van 2023 op het programma. Dan is Jonathan uit Zeist de tegenstander. De aftrap op Sportpark Zielhorst is om 14.15 uur.