Overtuigende zege O19-1

Cobu Boys O19-1 heeft de eerste overwinning in de tweede fase van de competitie weten te boeken! De ploeg won afgelopen zaterdag met 5-2 van Valleivogels uit Scherpenzeel.

Cobu Boys begon sterk aan de wedstrijd en kwam na 6 minuten spelen op voorsprong. Een goede corner van Syb van der Zee werd snoeihard ingeschoten door Suhaib Alhussin. Daarna bleef Cobu Boys de betere ploeg en kreeg het kansen om meer doelpunten te maken, maar de mogelijkheden werden niet benut. Vlak voor rust kreeg Cobu Boys loon naar werken toen Melvin Morsink voor de 2-0 zorgde. Dit bleek ook de ruststand.

Na de pauze begonnen beide ploegen fel maar KNVB-scheidsrechter Will Rejaan had de wedstrijd volledig onder controle Na een kwartier in de tweede helft schoot spits Levi Posthuma in de hoek raak en dus werd het 3-0. Dat leek de beslissing in de wedstrijd, want Valleivogels creëerde amper een kans. Keeper Stef Klein Bronsvoort moest één keer een redding verrichten toen hij een kopbal vanuit een corner over tikte. Met nog 14 minuten te spelen kwamen de bezoekers toch terug tot 3-1. De wedstrijd leek nog een beetje spannend te worden, maar direct hierna scoorde Suhaib Alhussin de 4-1 in de tegenstoot. Zo was de voorsprong weer drie doelpunten.

In de laatste 5 minuten van de wedstrijd wist Valleivogels nog een keer te scoren en namens Cobu Boys scoorde spits Levi Posthuma nog een doelpunt. Na 90 minuten stond er een 5-2 stand op het scorebord. Een klinkende zege voor de ploeg uit Amersfoort en en dus was de vreugde groot na afloop!