Guio Akoudad nieuwe trainer Cobu Boys 2

Cobu Boys heeft de zoektocht naar een nieuwe trainer voor het tweede elftal met succes afgerond. De 32-jarige Guio Akoudad staat vanaf deze zomer voor de groep. Aan de hand van een paar vragen maken we kennis met hem!

Wie is Guio Akoudad?

”Mijn naam is Guio Akoudad, 32 jaar, woonachtig in Bunnik met mijn partner Jessica, zoon Zayn en bonuszoon Dean. In de afgelopen seizoenen ben ik geen trainer meer geweest vanwege een druk bestaan (mijn uitzendbureau en spelersbegeleiding), maar het aankomende seizoen kan ik mij weer volledig focussen op het trainerschap. Er waren de afgelopen paar jaar een hoop clubs geïnteresseerd, maar ik koos bewust voor een lager pitje. Ik vind namelijk dat als je trainer of speler bent, ongeacht het niveau, je wel gecommitteerd moet zijn aan de club waar je trainer of speler bent. Met half werk is nog nooit iemand ver gekomen.”

Waar heb je gevoetbald?

”Ik heb zelf meerdere clubs gehad. Het gros van mijn voetbalcarrière speelde ik bij Patria in Zeist en bij ‘t Vliegdorp in Soesterberg. Ook heb ik bij FZO en bij Elinkwijk in vriendenteams gezeten. In mijn jongere jaren was ik rechtsback of rechtshalf, waarna ik ben overgegaan op spits en zélfs centrale verdediger. De centrale posities lagen mij persoonlijk het beste vanwege de ruimtes die je kan creëren, het spel kan verleggen en omdat je vaak de bal hebt.”

Welke teams heb je getraind?

”Ik ben begonnen als trainer bij Saestum waar ik de A2 onder mijn hoede had. Ik was toen rond de 20 jaar. Hierna heb ik een hele tijd niks gedaan vanwege het simpele feit dat ik zelf speler was. Rond mijn 26e ben ik gestopt met voetballen wegens blessures en ben ik serieus het trainervak ingedoken. Ik kon bij Patria beginnen als trainer. Daarna belde Elinkwijk om daar de JO19-2 op te pakken. Hier heb ik gelijk ja op gezegd. In dat seizoen ben ik op een gegeven moment doorgeschoven naar de JO19-1 dat op dat moment 2e divisie speelde. Dit was erg leerzaam, leuk, maar ook vermoeiend. We degradeerden in de nacompetitie naar de 3e divisie en ik moest even op adem komen. Hierna werd ik gebeld door iemand van Elinkwijk of ik niet wilde blijven en de senioren op zondag wilde trainen. Dit heb ik toen gedaan.”

Wat sprak je aan bij Cobu Boys?

”Ik was weer op zoek naar een team om te trainen en kwam via de trainerssite op de vacature bij Cobu Boys. Toen ik Johan Flipse (hoofdtrainer Cobu Boys 1) bij de advertentie zag staan dacht ik: “die ken ik volgens mij. Aardige kerel.” En het bleek dezelfde te zijn als ik in mijn hoofd had. Wij hebben in het verleden wel eens contact gehad toen ik nog trainer was bij Elinkwijk. Na een eerste gesprek met Johan en Hans merkte ik al dat Cobu Boys een nette, rechtvaardige en goede club is. Exact waar ik van hou. Mannen die zakelijk zijn wanneer nodig, maar ook zeker gezelligheidsdieren kunnen zijn. Na mijn 2e gesprek met Damion Dekkers (voorzitter) was het zeker, we hebben allemaal dezelfde denkwijze, visie en dezelfde normen en waarden. Het totaalpakket dat Cobu Boys aan een trainer kan bieden is ook erg goed en ik ben ze erg dankbaar dat ze mijn terugkeer als trainer willen faciliteren.”

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)