Henri Rigterink: ´Mijn zwakke punt was dat ik geen sterke punten had´

Henri Rigterink staat op bijgaande foto als de 4e speler van rechts. Dit is overigens de foto van Cobu Boys bij het 1e seizoen op Zielhorst.
Henri Rigterink is één van de spelers die komend weekend weer eens te bewonderen is in het shirt van Cobu Boys. Hij is een van de vele oudgedienden die meedoen aan de wedstrijd tussen de zogenoemde Old Stars (aftrap zaterdag 4 september om half 3). 
De inmiddels 61-jarige Amersfoorter (op de foto de vierde speler van rechts) was tussen 1968 en 2000 lid van onze vereniging. In het dagelijks leven assembleert hij automatische deuraandrijvingen voor (hoofdzakelijk) ziekenhuizen.

Hoe ben je bij Cobu Boys beland?
Via vrienden van mijn broer, later werden onze onderburen, de van Puttens, ook lid
In welk jaar was dat?
Ik denk in 1968
In welke elftallen heb je gespeeld? Eerst moest ik wachten totdat ik oud genoeg was om bij de E-tjes te kunnen, F was er toen nog niet. Daarna heb ik gespeeld bij de 
D-pupillen, gevolgd door de  C-, B– en A junioren. Vervolgens naar het 2e, zo’n 8 jaar het eerste en toen afbouwen met het 4e en als laatste het 6 e
Op welke positie(s) speelde je?
Alle posities, behalve keeper
[Wat waren jouw sterke en zwakke punten als voetballer?] Mijn zwakke punt was dat ik geen sterke punten had, haha. 
Noem eens een paar spelers met wie je hebt samengespeeld bij Cobu Boys.
Te veel om op te noemen natuurlijk, Rini van de Bor, Ralph Sargent, trainer Wim Anema, te veel om op te noemen.
Hoogtepunt? Ik heb ooit de finale gehaald van een penaltywedstrijd van de jeugd van Amersfoort. In de finale werd ik eerste, ik schoot 8 van de 10 penalty´s raak tegen Nico van Zoghel. Verder ben ik een keer clubtopscorer geweest en werd ik een keer kampioen met het eerste.
Dieptepunt? Een aantal keren gedegradeerd, nooit leuk. [Wanneer ben je gestopt?] In 2000. Na 31 jaar was het mooi geweest. 
Ben je nu nog betrokken bij Cobu Boys? Zo ja, op welke manier(en)?] 
Klaverjassen ben ik blijven doen, misschien kan het eerdaags weer.
Ben je als vrijwilliger actief (geweest)? Zo ja, in welke functie(s)?]
Als Zwarte Piet. Ook heb ik de jeugd getraind. 
Vertel eens een leuke anekdote over je tijd met Cobu Boys
Als broekie kwam ik uit de jeugd bij het 2e. De opmerking van Cock Scheerder is me altijd bijgebleven. Tegen de ietwat partijdige kleine scheidsrechter, “ Als je nou niet normaal fluit, dan sla ik je net zover onder de grond als je er nu boven staat”. 
Wie was/is je favoriete speler van Cobu Boys?
Een jaartje met Piet Struik (geen Peter) ging erg goed. We konden elkaar goed vinden in het veld. Verder met velen samen gevoetbald. Te veel om te noemen.
Hoe zou je Cobu Boys omschrijven?
Een gezelligheidsvereniging. 
Wat wens je deze jubilerende club toe?
Nog 75 jaar?

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)