Donovan Slijngard over Cobu Boys: “Hier is mijn liefde voor voetbal opgebloeid.”


Door: Cas Goertzen

Donovan Slijngard is een bekende naam in de Nederlandse voetballerij. Hij speelde onder meer bij AFC Ajax, SC Cambuur en Sparta Rotterdam. Eenmaal verhuisd van Nederland naar het Litouwse FK Žalgiris, nadert zijn loopbaan nu het einde. Samen met Donovan blik ik terug op het moment waarop zijn liefde voor de sport, wat later zijn werk werd, opbloeide.

Het jonge talent Donovan Slijngard.

“Ondanks dat ik zeven was toen ik vertrok bij Cobu Boys, is de vereniging voor mij heel speciaal geweest. Bij Cobu Boys ben ik altijd vrij geweest om met mijn vrienden te spelen. Ik kwam binnen als een verlegen, stille jongen. De mensen bij de vereniging hebben mij het zelfvertrouwen gegeven om mij te ontwikkelen tot de voetballer die ik vandaag de dag ben. Ik ben ervan overtuigd dat mijn liefde voor voetbal zich hierdoor heeft gevormd. Mijn eerste club blijft een speciale, no matter what.’’ Aldus Donovan Slijngard over v.v. Cobu Boys.

Donovan wist op jonge leeftijd al dat hij profvoetballer wilde worden. Wanneer in de klas op school de vraag werd gesteld welk beroep hij later wilde uitoefenen, antwoordde hij volmondig, net als vele anderen in de klas, met “profvoetballer”. Wanneer Donovan aan dit moment terugdenkt, beseft hij zich dat het worden van een profvoetballer echt geen vanzelfsprekendheid is. ,,Er zijn zoveel mensen die dezelfde droom hebben als ik. Daarom ben ik nog dankbaarder dat ik het betaalde voetbal uiteindelijk heb mogen bereiken.” Zei hij op dankbare toon.

Hoewel het worden van een profvoetballer voor velen een ware jongensdroom is, waarschuwt Donovan voor de opofferingen die dit met zich meebrengt. “Wanneer mensen in mijn omgeving een feestje hadden, kon ik hier soms niet naartoe omdat er een belangrijke wedstrijd op komst was voor de club. Elk jaar moet je flink aan de bak, anders is het einde oefening. Dit vereist veel discipline en doorzettingsvermogen.”

Geconcludeerd kan dus worden dat voetballen op een hoog niveau veel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Ondanks dat hij het gevoel had hard te moeten werken, wil hij alle amateurvoetballers meegeven dat het willen worden van een profvoetballer te allen tijde minder zwaar moet wegen dan het plezier en de passie voor het spelletje.

“Leg niet de focus op het feit dat er wellicht een scout langs de lijn staat, maar ga gewoon lekker ballen. Het is belangrijk dat je het veld elke keer weer betreedt met een glimlach. Ook is het echt geen schande om geen voetbal op hoog niveau te bereiken. Naar mijn idee is voetbal er voor iedereen!”

Wij van v.v. Cobu Boys wensen Donovan veel succes en geluk in wat de toekomst hem gaat brengen. Wil jij op de hoogte blijven van de vorderingen van Donovan? Volg hem dan op Instagram: @dslijngard5 of op LinkedIn: Donovan Slijngard

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)