Kampioenenbal: JO13 (2019-2020)

Tja, er zijn maar heel weinig echte kampioenen van het seizoen 2019-2020. Onze JO13 is wel een van die echte kampioenen. Zij wonnen het kampioenschap in de najaarscompetitie van 2019. Wij laten Cor Beumer aan het woord, trainer en coach van dit team. Een monoloog, zoals dat heet.

“Al meerdere jaren train en coach ik het team van mijn zoon Sven. Vanaf 2015 heb ik een hele leuke vaste kern onder mijn hoede. Allemaal ontzettend leuke jochies die gek op voetbal zijn. Dan is het natuurlijk ook leuk om trainer te zijn. Het team bestaat uit Lasse, Arne, Julius, Sven, Mert, Ming, Arda en Sander.

Natuurlijk zijn er rond die vaste kern in de afgelopen seizoenen wel wat jongens bijgekomen of weer vertrokken. Inmiddels voetballen Roda, Siya en Araz ook al weer een tijdje mee bij ons team. Als trainer is het leuk om te zien dat alle jongens in de loop van de jaren echt beter zijn geworden, met ieder zijn eigen specifieke kwaliteiten. Echt een vriendenteam. Het is altijd dikke mik en ze gaan voor elkaar door het vuur! Het is mooi om te zien dat ze elkaar niet afvallen als het even niet loopt.

Twee jaar geleden is Matthieu bij het team gekomen voor zijn opleiding aan het ROC. Hij werd gelijk geaccepteerd door de jongens. Daar ben ik zeker blij mee, het is fijn als je niet alles alleen hoeft te doen als trainer/coach. Gedeelde smart is… ach, je kent het spreekwoord wel. Gelukkig hebben we ook wel dezelfde ideeën over voetbal.

Sinds vorig jaar hebben de jongens echt de smaak van winnen te pakken gekregen. We werden voorjaarskampioen in de 2e klasse. Na de zomerbreak kregen we twee jongens erbij: Dennis en Sam. Goede voetballers en zeker ook leuke gasten. Doordat we ook van een half naar een heel veld gingen, besloten we het toch maar opnieuw in de 2e klasse te proberen. Een groot veld is toch een hele andere manier van voetballen. Ook voor de coaches!

Resultaat: ongeslagen kampioen, in het seizoen 2019-2020! Op dat moment hadden we natuurlijk geen flauw benul hoe raar dit seizoen zou gaan eindigen. Dus in de winterstop hebben we toch maar aangegeven dat we het met dit team in de 1e klasse wilden gaan proberen. Met succes: vier keer winst, en een uitwedstrijd op het programma voor de kwartfinales van de beker.

Een geweldig seizoen! Alles ging goed tot…

Tja, nu maar hopen dat we in september kunnen beginnen aan het nieuwe voetbalseizoen.”

Leave a Comment

(required)

(required)