Hoe is ’t met… Krijn?

Veel van onze leden zullen Krijn hooguit kennen zoals op onderstaande foto. Een oude man, die op een bankje naar het voetballen zit te kijken. Zal wel een opa zijn, denk je dan. Nou, vergis u niet! Daar zit een brok Cobu Boys geschiedenis waar je diep respect voor moet hebben! Onze verslaggever Hans Wijkhuizen sprak met Krijn om te vragen hoe het in deze corona-tijd met hem gaat.

Krijn Westdijk is met zijn 88 jaar het oudste nog levende lid van Cobu Boys. Maar zo voelt hij zich zeker niet. Want hoewel hij volgens de huidige normen tot de zogenaamde “risicogroep” behoort, is Krijn voor zover hij weet nog helemaal gezond. Hij komt ook nog gewoon buiten, hoewel zijn knie wel al meer dan een jaar opspeelt.

Helaas mag hij zijn vrouw Gerda niet in het verzorgingshuis bezoeken, maar afgelopen dinsdag 7 april werd daar gelukkig een uitzondering op gemaakt. Daar was dan ook wel een heel bijzondere reden voor: op die dag waren Krijn en Gerda 60 jaar getrouwd! De hartelijke felicitaties nog, Krijn!

Krijn doet ook nog steeds zijn boodschappen zelf maar kan als de nood aan de man komt, hier ook zijn dochter voor inschakelen. Gelukkig is dat tot op heden nog niet nodig geweest.

Krijn heeft veel voor Cobu Boys betekend. Eerst van 1962 tot 1972 als bestuurslid, daarna van 1972 tot november 1986 als voorzitter en daarna opnieuw lid van het bestuur tot 6 september 1999. Bij het 40-jarig jubiluem in 1986 nam hij namens Cobu Boys de KNVB-vlag in ontvangst (onderstaande foto).

Hij was 37 jaar lang bestuurslid van onze vereniging. Lees dat nog maar eens: in 1962 werd hij bestuurslid, tot 1999, waarvan 14 jaar voorzitter! Naast zijn bestuurswerk is Krijn ook jarenlang leider geweest van diverse elftallen. Hij verzorgde meer dan 40 jaar het clubblad. Voor al zijn werk ontving hij in 2000 de Gouden Speld van de KNVB. Mag hij dan nu rustig op een bankje zitten?

Met het mooie weer brengt Krijn tijdens deze weken zonder voetbal veel tijd door in zijn tuin. Als hij daar uitgewerkt is gaat hij, nu het kan, lekker in de zon zitten. Dat hij met zijn 88 jaar in de  risicogroep valt is voor Krijn geen issue: daar is hij totaal niet mee bezig. In zijn kennissengroep is iedereen gelukkig tot nu toe gevrijwaard gebleven van het Coronavirus.

Wel mist hij de befaamde zaterdagmiddagen met de wedstrijden en na afloop het biertje bij Cobu Boys met de vaste groep supporters. Hij mist ook de klaverjasavonden, waar Krijn vaak aanwezig is.

Uiteraard vindt ook hij het jammer dat de competitie niet uitgespeeld wordt en als rechtgeaarde Spartaan mist hij natuurlijk ook zijn cluppie Sparta in het  betaalde voetbal, maar begrijpt dat het niet anders kan.

Krijn hoopt dat hij weer spoedig op een bankje naar een wedstrijd kan kijken. Dat hopen wij ook!

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)