Kampioenenbal: JO8 (2017/2018)

Kampioenenbal, onder die titel brengen wij je graag de kampioenen van gisteren onder de aandacht. Heb jij nog een kampioensfoto? Stuur die dan op naar aaldert.hofman@cobuboys.nl

Een “oude” kampioensfoto, van jonge spelers die nu pas 10 jaar oud zijn…?

Jazeker! Deze kampioensfoto is van de J08-1 van het seizoen 2017-2018. Dit is het team wat nu nog steeds, op 1 wisseling na (Sem van de Berg is erbij gekomen), bij elkaar is en nu de JO10-1 is.  

Het bijzondere en leuke aan deze groep is dat het merendeel bij de kabouters is gestart! Een aantal talenten kon zelfs niet wachten tot de kabouters, en zij waren zelfs bij het peutervoetbal dat we destijds bij Cobu Boys hadden. Daar kon je al voetballen als je tussen de 2 en 4 jaar oud was.

Stel je voor, dat je zoon paardrijden leuk zou gaan vinden, net zoals je dochter? Dan baal je flink als rasechte voetbalvader. En zo begonnen sommige spelers van nu al op 3½ jarige leeftijd bij de Cobu Boys peuters…

Na een paar jaar kabouters zijn spelers als Thomas Hagen, Forlan Voost, en Koen Jooren al op 5 of 6-jarige leeftijd begonnen met F’jes voetbal. Een jaar te vroeg, voor sommigen zelfs twee jaar! Door een verkeerde indeling begonnen ze in het begin van het seizoen zelfs in de JO9 klasse. Tegen HVC JO9-1 speelden ze toen tegen Araz, de broer van Valentino. Beide broers kwamen het jaar erop samen naar Cobu Boys. Na een moeizaam maar leuk jaar begon dit team in het seizoen 2017-2018 voor het 2e jaar als JO8, waar ze toen ook hoorden te spelen.

Met superaanwinst Valentino erbij en de ervaring van de afgelopen seizoenen, ging het meteen supergoed met een kampioenschap als gevolg. Inmiddels spelen ze al een paar jaar in de eerste klasse! Officieel worden er geen standen meer door de KNVB bijgehouden, maar onofficieel houden de trainers onderling wel de standen bij. Onze Cobu Boys talenten eindigden vaak als 2e of 3e in hun competitie.

Officieel zijn er dus geen kampioenschappen meer, maar voor ons heeft dit team al meerdere seizoenen een topprestatie geleverd. Als klein team van Cobu Boys steeds weer bovenin de eerste klasse meedraaien, dan ben je wat ons betreft een echte kampioen!!!

Leuk aan dit team is ook dat alle ouders enorm betrokken zijn. Met elkaar is het erg gezellig en binnen de club is iedereen erg betrokken met allerlei vrijwilligerszaken zoals jeugdactiviteiten, scheidsrechters, bestuur, sponsors, trainers etc.

De kampioensfoto is gemaakt op zaterdag 16 december 2017 door een van de ouders. Van dit team waren Marco Hagen en Stefan Voost samen trainer en leider. De namen van de spelers op de foto zijn: Alan, Forlan, Koen, Milan, Niek, Rayhan, Thomas, en Valentino (in alfabetische volgorde).

Hopelijk kunnen we nog heel lang genieten van dit leuke groepje goede voetballers!

Leave a Comment

(required)

(required)