Bericht van het bestuur (01-04)

Allereerst hopen wij dat het goed gaat met jullie familie, vrienden, partners, kinderen en met jullie zelf. Uiteindelijk is gezondheid het belangrijkste dat nu telt. Er lijkt niets te veel gezegd als we constateren dat we – met elkaar – in een situatie zitten die zijn weerga niet kent.

Voordat we hier in deze nieuwsupdate verder op ingaan, willen we eerst stilstaan bij leden die mogelijk familieleden of vrienden zijn verloren als gevolg van het coronavirus. Wij willen namens Cobu Boys ons medeleven uitspreken.

Gisteravond (31 maart) vond de 2e telefonische bestuursvergadering van Cobu Boys plaats. Dat was een half uur na de aankondiging van het kabinet van de verlenging van de maatregelen tot en met 28 april. Tegen het einde van de vergadering kwam de nieuwsflits van de KNVB dat de amateurcompetities niet meer hervat gaan worden. Zoals vaker in deze weken, volgen de ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. Dus ook voor ons is het een uitdagende periode.

Cobu Boys is een sportief en financieel gezonde vereniging en dat houden we zo! Natuurlijk hebben alle maatregelen wel consequenties voor allerlei geplande activiteiten binnen onze vereniging. Daarover meer in deze update.

Volg de extra berichten via onze website en sociale media!

Graag houden wij jullie op de hoogte over relevante onderwerpen. Cobu Boys ontvangt goede informatie en nieuwsbrieven van zowel de KNVB als de SRO, en daar baseren wij voornamelijk ons beleid op.

Daarnaast willen we in deze weken zonder voetbal juist vaker berichten publiceren. Daarmee willen we de onderlinge betrokkenheid van de leden, en de betrokkenheid bij de club, versterken. Hiervoor hebben we een groepje gevormd met zowel jeugdleden als seniorleden, spelers en vrijwilligers.  Hou daarom onze website en sociale media goed in de gaten! Hebben jullie bijvoorbeeld nog leuke foto’s, teamfoto’s of kampioensfoto’s, stuur ze dan s.v.p. naar Aaldert.Hofman@cobuboys.nl!

Organisatorische en financiële consequenties kunnen we opvangen, zo te zien

Bij Cobu Boys is het gebruikelijk dat we in de maand mei een Algemene Ledenvergadering organiseren om de begroting en de plannen voor het volgende seizoen te bespreken. Dat waren wij ook dit jaar van plan, maar het is nu simpelweg verboden om die bijeenkomst te organiseren. Bovendien willen wij op dit moment natuurlijk ook geen onnodige risico’s lopen. Wij weten nu nog niet wanneer de volgende Algemene Ledenvergadering kan plaatsvinden. Maar dat levert geen echte problemen op.

Natuurlijk snapt iedereen dat er financiële consequenties zijn omdat de kantine gesloten is. Jullie snappen dat onze sponsoren ook moeilijke tijden beleven. Dus wij verwachten lagere inkomsten, en we zorgen daarom dat we onze uitgaven verlagen. Bovendien houden we goed in de gaten welke regelingen vanuit overheid of KNVB getroffen worden. Leveranciers werken ook goed mee.

We weten dat ook sportverenigingen gebruik kunnen maken van het Noodloket dat door het ministerie van Economische Zaken in het leven is geroepen. Een veelgestelde vraag is ook hoe  de SRO omgaat met de verplichting tot het betalen van de huur voor ons sportpark. Het is goed om te weten dat alle Amersfoortse voetbalverenigingen hierin gezamenlijk optrekken. Samen met Edgar Lebbink houdt onze penningmeester Johan van der Sluis al deze ontwikkelingen goed in de gaten. Op grond van de huidige kennis, verwachten wij dat we de financiële consequenties behoorlijk goed kunnen opvangen.

Sportieve consequenties zijn veel vervelender

Gisteravond, tijdens onze bestuursvergadering, werd bekend dat de KNVB de amateurcompetities niet meer gaat hervatten. Dat is natuurlijk wel begrijpelijk, maar ook een enorme teleurstelling voor alle voetballers en supporters. Bij Cobu Boys hebben we ook teams die nog in de race zijn voor een kampioenschap, of die nog in de beker zaten. We kunnen niet trainen, en mogen niet voetballen. Misschien in mei, maar ook dat is nog hoogst onzeker.

Helaas zal ook het Amersfoorts Voetbalkampioenschap voor meisjes uitgesteld worden, dat door Cobu Boys zou worden georganiseerd. Dat is een enorme teleurstelling voor de organisatoren, die al veel werk hadden verricht. We zijn vast van plan om een nieuwe datum vast te stellen.

Wij vinden het belangrijk dat we toch het seizoen op een goede manier afsluiten. Daar gaan we actief aan werken!

Het is belangrijk om elkaar weer te kunnen zien, een praatje te kunnen maken. Zoals Jasha van Katwijk deze week al op de website liet weten: dat zijn de dingen die we het meeste missen. Daarom hopen wij dat we het Jeugdkamp, dat voor eind juni staat gepland, toch door kunnen laten gaan. We zullen ook nog zoeken naar een goed moment om afscheid te nemen van (hoofd)trainers, teamleiders, of andere vrijwilligers of spelers die stoppen bij Cobu Boys. Ondertussen bouwen we aan het Cobu Boys van seizoen 2020/2021!

KNVB: Stay at Home!

De KNVB probeert de komende tijd zoveel mogelijk van de Stay at Home initiatieven te verzamelen op www.knvb.nl/stayathome. Daarnaast vinden jullie hier ook meer informatie over de ‘#stayathomechallenges’ van de KNVB waarin Oranje-internationals iedere dag een ‘voetbal-challenge’ delen om thuis te doen.

Tot slot wijzen we jullie op een speciale pagina over het coronavirus: www.knvb.nl/coronavirus waar de KNVB het laatste nieuws verzamelt m.b.t. de gevolgen van het coronavirus voor het voetbal. Hier vinden jullie onder meer een artikel met sport- en beweegadviezen in tijden van corona. Ook vinden jullie hier de Q&A en een verwijzing naar de Q&A vanuit het NOC*NSF. De Q&A’s worden regelmatig bijgewerkt dus houd deze pagina’s goed in de gaten.

Hou je haaks, blijf gezond en let op elkaar!

Aaldert Hofman

Bestuur v.v. Cobu Boys

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)