Hoe is ’t met… Jasha?

Kent u Jasha? Hij is zo vriendelijk om zich even aan ons voor te stellen:

Hoi, ik ben Jasha van Katwijk en ik ben 16 jaar oud. Ik voetbal al sinds 2012 bij Cobu Boys, en dit seizoen speel ik in de jongens onder 15-1 als dispensatiespeler. Normaal gesproken zit ik overdag op school, ik zit in de vijfde klas en doe het VWO.

Met de hele coronasituatie kan ik natuurlijk niet naar school en trainingen. Dat vind ik erg jammer, want zo mis ik de sociale interactie die ik normaal dagelijks heb. Natuurlijk zijn daar wel oplossingen voor bedacht, zo heb ik online lessen. Toch is het heel anders dan de gewone school, dat is duidelijk.

Ik kan ook niet naar de trainingen, dus om in vorm te blijven probeer ik 2 of 3 keer per week te hardlopen. Dat is niet zo leuk als twee keer trainen in de week en een zaterdagse wedstrijd, maar het is niet anders.

Ik vrees ook dat het seizoen niet afgemaakt kan worden, en dat zou een erg abrupt einde zijn voor dit voetbaljaar. Ik hoop dan maar dat we na de zomervakantie weer gewoon lekker kunnen voetballen.

Weet je, ik denk dat we er straks extra van moeten genieten als we weer ons normale leven kunnen oppakken. Nu heb je eigenlijk pas door hoe je de normale, simpele dingen kan missen. Zoals het gewone contact met mijn teamgenoten of zo. Ik heb weinig contact met het team via de app of dergelijke, of via het gamen.

De dingen die ik nu het meeste mis zijn dus voetbal, school en gewoon lekker op straat kunnen lopen met vrienden, of afspreken met vrienden.

Jasha van Katwijk

Leave a Comment

(required)

(required)