De Spelerspas van …

Het is bijna zover. In de Algemene Ledenvergadering van Cobu Boys op 11 november stelt het bestuur voor om Arie van Bemmel en Hans Wijkhuizen te benoemen tot Erelid van onze vereniging. Een beetje extra aandacht voor deze clubmensen kan geen kwaad. Dit keer over Arie van Bemmel, over een aantal dagen ook aandacht voor Hans Wijkhuizen.

Arie, clubman pur sang, met zijn rijke ervaring van jeugdtrainer tot voorzitter, en tegenwoordig voetballer bij de Krasse Knarren.

Eerst een juweeltje uit het archief. Kijk nu eens naar dit plaatje. Herkent u hem? De jeugd straalt er van af, toch? De ouderen onder u kennen misschien deze gele kartonnen legitimatiekaarten nog? Voorbedrukt en met de hand ingevuld. Vele jaren later hadden we de oranje KNVB Spelerspas in klein formaat en geplastificeerd. Tegenwoordig hebben we alleen de digitale spelerspas op de smartphone.

Even terug naar hoofdpersoon Arie. Hierboven hebben we zijn spelerspas uit 1986. Ja, u leest het goed: 1986. Voorzien van een goed gelijkende pasfoto, bevestigd met een nietje, en voorzien van handtekening. Ongelooflijk, bijna 40 jaar geleden was Arie van Bemmel ook al lid van Cobu Boys. Hij speelde toen bij de senioren van Cobu Boys 2 en 3 (staand, 2e van rechts).

Arie heeft nog jaren bij de senioren gevoetbald. Later werd hij trainer en leider bij de teams waar zijn zonen in voetbalden. Lid van de jeugdcommissie, lid van het bestuur, voorzitter. Sinds een paar jaar gelukkig weer actief op het veld, bij de onvolprezen Krasse Knarren. Daar heb je geen spelerspas voor nodig!

Arie van Bemmel, terecht voorgedragen als Erelid van Cobu Boys!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)