CB1 zet ook buurman HVC opzij

Makkelijk ging het niet, maar uiteindelijk hield Cobu Boys 1 drie punten over aan het duel met buurman HVC: 3-5. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag staat er wederom een derby op het programma. We spelen tegen buurman HVC. Weten onze mannen de vierde competitiezege op rij te boeken?
In de 10e minuut ziet het er daar wel naar uit als Robin van den Brom vanaf het middenveld Iliass Stremming weet te bereiken die vanaf rechts Tim Govers aanspeelt die keurig de 0-1 weet te scoren. Hierna is er een domper te verwerken als onze centrale vrediger Matthijs Nieman geblesseerd het veld moet verlaten. Met Oualid El Kadouri in het veld hervatten wij de wedstrijd.
We zitten in minuut 13 als Boris Bunnik vanaf rechts voorgeeft op Robin die inkopt…hij kopt naast.
3 minuten later is het de opkomende Jaron van de Kamp die de bal keurig terug legt op Wessel Schmidt die uithaalt…de keeper van HVC haalt zijn inzet uit de linkerbovenhoek, corner!
In de 24e minuut levert een handsbal (waar de geleerden het nog steeds niet over eens zijn, volgens hen was het de schouder) van Mike de Graaf HVC wel wat op, een penalty! Sander van Andel is kansloos als deze penalty door onze tegenstander raak wordt ingeschoten, 1-1!
Cobu Boys probeert hierna via een vrije trap van Robin weer op voorsprong te komen, maar zijn schot gaat 1 metertje naast. In de 31e minuut zien we opeens vanaf links Iliass 2 tegenstanders het nakijken geven om daarna Robin in te spelen die inschiet…corner.
4 minuten later krijgt HVC een kans om te scoren….het schot gaat naast.
Een aantal seconden later krijgt Wessel een schietkans in de 16 van HVC…er wordt rechts naast door hem geschoten.
Weer een paar seconden later is het HVC die in de ‘16’ van ons rechts naast
weet te schieten. Tja dat schiet niet op zo met dat naast schieten hè!
In de 40e minuut zitten we inmiddels als Boris vanaf rechts passt op Iliass die Tim CG bijna de 1-2 laat scoren…Tim komt een paar
centimeter te kort om ons op voorsprong te brengen.
Even hierna lobt HVC op onze lat. De bal komt vervolgens bij een aanvaller van onze tegenstander die onze tegentander zomaar op 2-1 kan brengen. Hij wil uithalen maar glijdt uit…wat een mazzel voor ons zeg! Met een 1-1 gaan we hierna de rust in.

Tweede helft

Meteen na de aftrap is het HVC die via een goede bekende van ons (Marciano Rijnders) op een 2-1 voorsprong komt.
Het is maar goed voor ons dat 3 minuten hierna via Cumali Karaman aanvoerder Robin de gelijkmaker er inschiet, 2-2.
In de 55e minuut komen we zelfs op 2-3 als Wessel schitterend opent op Tim die koelbloedig scoort. Dan denk je ‘kat in het bakkie’. Niets is minder waar want 3 minuten later krijgt HVC een penalty en staat het gewoon weer gelijk, 3-3.
Na dit tegendoelpunt krijgt Oualid een geweldige schietkans (via verdediger van HVC tot corner verwerkt) en heeft Robin op aangeven van Oualid een mogelijkheid om te scoren, hij schiet over.
Het is Boris die in de 70e minuut met een ongelofelijk mooi schot vanaf rechts in de uiterste linkerbovenhoek de keeper van HVC weet te verassen, 3-4 wat een doelpunt zeg!
Als 10 minuten later Cobu Boys een penalty krijgt omdat HVC een handbal heeft gemaakt in het eigen strafschopgebied en Wessel achter de bal gaat staan dan weet je dat de wedstrijd beslist is….hij mist nooit!
Tenminste dat denkt uw stukkiesschrijver op dat moment….
Het tegendeel is echter waar, Wessel schiet over! (na de wedstrijd spreek ik Wessel. ‘Wat is er met je aan de hand, fysieke of psychische problemen? Heb je het nog wel naar je zin bij Cobu Boys, ligt het aan de trainer, relatieproblemen, of iets verkeerd gegeten’? vraag ik hem. Zijn antwoord is kort maar krachtig: “ik heb gefaald Bert, ik schaam mij diep”!)
Nadat Wessel over heeft geschoten wordt het nog even billen knijpen, zeker als HVC op het laatste moment nog een vrije trap mag nemen. Gelukkig voor ons schieten zij over!
Ver in blessuretijd geeft Cumali op onze gastspeler Burak Yasir Rahat die het geweldig mooi afmaakt (wat een kanjer die Yasir zeg!) en de eindstand op 3-5 brengt.
We speelden geen geweldige wedstrijd vandaag tegen het dappere HVC maar deden wel goede zaken met deze moeizame overwinning. We stijgen naar de 2e plek en hebben slechts 1 puntje achterstand op kloploper Achterveld die 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Kortom we staan er gewoon goed voor! Volgende week spelen we thuis tegen Vliegdorp om 14.30 uur, tot dan!

Leave a Comment

(required)

(required)