In Memoriam: Adrie Hasenbos

Afgelopen week, op woensdag 2 oktober, is onze vrijwilliger Adrie Hasenbos overleden in de leeftijd van 76 jaar. Ook tijdens een langere periode van geleidelijk afnemende gezondheid en frequent ziekenhuisbezoek, bleef Adrie naar onze vereniging komen om de handen uit de mouwen te steken. Uiteindelijk moest hij toch de strijd opgeven.

Veel van onze leden zullen Adrie vooral van gezicht kennen, en minder van naam. Adrie was de man die in ’t OnderInn aanwezig was op de zaterdag, vaak zowel ’s ochtends als ’s middags. Hij regelde koffie en thee, ontving de gasten, liep mee naar de kleedkamers, en zorgde dat alles weer netjes werd opgeruimd voor het volgende team. Dat zijn de o zo belangrijke vrijwilligers op de achtergrond.

Adrie werd geboren op 16 april 1943, en is altijd een rasechte Utrechter geweest. Voor hem was FC Utrecht natuurlijk dé club, en dat stak hij niet onder stoelen of banken. Sinds 2011 was hij vrijwilliger bij Cobu Boys, nadat hij in Zielhorst was komen wonen.

Je kon eigenlijk altijd een beroep op Adrie doen. Als het even kon, dan kwam hij helpen. Als beheerder van het clubhuis, vrijwilliger bij de klussenclub, of in ’t OnderInn. Meestal was hij ook eerder aanwezig dan afgesproken, en dat is een hele fijne eigenschap voor vrijwilligers. De zaterdag met Adrie was geen saaie bedoening, er werd veel gelachen en ook dat is belangrijk.

Natuurlijk kon Adrie ook mopperen. Zeker als spelers of teams materiaal lieten liggen op het veld, of als ze zich niet aan afspraken voor het opruimen hielden. Of als het weer eens een puinhoop was in de kleedkamers, dan kon zijn lontje erg kort zijn.

Maar toch, hij was er altijd. Ook op momenten dat anderen dachten: denk aan je gezondheid, wees toch verstandig(er), denk aan jezelf.

Adrie maakte heel veel foto’s bij de wedstrijden. Voor de Cobu Boys presentatiegids 2014-2015 zette hij alle Cobu Boys teams op de foto. Voor de Krasse Knarren was hij de vaste barman op de woensdagavond, de laatste jaren in samenwerking met Henk Vliek. Hij was al vele jaren lid van de Cobu Boys Club van 100. Een echte verenigingsman!

Anderhalve week voor zijn overlijden was hij nog bij Cobu Boys. Dat zegt genoeg.

Adrie, vaarwel.

Wij wensen zijn familie veel sterkte in de komende tijd. De condoleance is op woensdag 9 oktober, van 19.30 tot 20.00 aan de Kerklaan 2 A in Hoogland. Geen bloemen. De crematie zal in besloten kring plaatsvinden.

Attachment

3 Comments

Leave a Comment

(required)

(required)