CB1 te sterk voor VIOD

De hoofdmacht van Cobu Boys blijft maar winnen in 2019. VIOD werd zaterdag met 3-0 verslagen. Bert de Ruiter maakte het verslag

Op deze winterse lentedag missen we vandaag in de basis 3 belangrijke spelers. Mike de Graaf is geschorst, Dennis van Westerlaak geblesseerd en van Robin van den Brom krijgen we de groeten vanuit Praag, ga er maar aanstaan!
De 1e helft is vooral een ‘rommelige’ met weinig kansen over en weer. In de 35e minuut is het maar goed dat Sander van Andel een schot van onze tegenstander over zijn lat weet te tikken…wij hebben tot dat moment geen echte kansen weten te creëren. 4 minuten later is het met onze eerste beste kans wel raak als Cumali Karaman perfect passt op Iliass Stremmingdie goed van zijn directe tegenstander wegdraait om daarna de 0-1 in de linkerhoek te schieten.

Daarna is het in de 44e minuut bijna weer raak als Iliass vanaf een metertje of 17,5 de lat van onze tegenstander weet te raken. Met een 0-1 voorsprong gaan we de rust in wetende dat we (voor bijna hetzelfde geld) ook zomaar met 1 a 2 tegendoelpunten aan de thee hadden kunnen gaan.
Na de rust zitten we zomaar in de 2e helft als Cumali in de 56e minuut de 0-2  verrassend weet in te schieten.
VIOD staat onder druk en wij krijgen daardoor (begrijpelijk) kansen.
Zo zien wij Jaron van de Kamp even later vanaf de rechterkant voorlangs het doel van onze tegenstander schieten. Diezelfde Jaron wordt daarna gewisseld voor Melvin Kramer.
De vandaag op het middenveld goed coachende Gan Ders besluit inde 66e minuut uit te halen vanaf links…de keeper van VIOD weet zijn inzet uit zijn kruising tot corner te tikken. Uit deze corner wordt er door Gian over geschoten.
2 minuten later is het wederom Gian die in beeld is. Hij passt perfect opTom Winter die de 3-0 erin glijdt (dat denken we dan op dat moment)….helaas voor ons wordt dit doelpunt in verband met buitenspel afgekeurd en staat het nog steeds 0-2.
Hierna volgt een volgende wissel. Tom gaat eruit en Batu Nuri Demir komt erin.
We zitten inmiddels in de 73e minuut als Damion Dekkers goed doorzet in de 16 van onze tegenstander…hij tikt maar net naast…een mooie actie die meer had verdiend.
7 minuten later heeft diezelfde Damion echt super super pech als via een mooie steekpass van Iliass de keeper van VIOD hem in de weg zit om hem zijn zo gegunde doelpunt te voorkomen.
Ook VIOD heeft pech als onze Sander in de 84e minuut met een mooie actie een tegendoelpunt voorkomt. Nog meer pech voor hunnie als zij daarna tegen de paal schieten!

Na dit ‘ paalincident’ besluit trainer Bert nog maar eens te wisselen. De vandaag ‘goed bikkelende’ Lambert Bax wordt vervangen door Danny de Vries. (top dat hij vandaag aanwezig was!)
Tja en dan krijgen we in de allerlaatste minuut van deze wedstrijd nog een mooie afsluiter als Batu in de ‘16e’ van onze tegenstander gigantisch mooi uithaalt. Zijn uithaal belandt onhoudbaar voor de keeper van VIOD in de uiterst rechterhoek, 0-3!
Met deze 0-3 overwinning doen we (blijkt achteraf) goede zaken en verstevigen we onze 3e plek omdat onze directe concurrent VOP vandaag kostbare punten liet liggen.