Huiswerkbegeleiding bij Cobu Boys

Heb je moeite met het plannen van je huiswerk? Of ben je op zoek naar een rustige plek om te werken? Huiswerkbegeleiding van abcbijles op Cobu Boys is dan de ideale ondersteuning voor jou.

Wat is huiswerkbegeleiding van abcbijles

Bij huiswerkbegeleiding is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en professionele begeleiding. Voor elke vijf leerlingen is er één huiswerk-begeleider aanwezig. Gedurende de huiswerkbegeleiding kun je vragen stellen over de stof, word je geholpen met plannen en controleren wij of je het leerwerk goed kent. Hierdoor heb je minder stress en meer vrije tijd en haal je hopelijk snel betere cijfers. Dat klinkt goed, toch? Maar hoe gaat huiswerkbegeleiding van abcbijles eigenlijk in zijn werk?

Onze werkwijze

Intakegesprek

Aan de hand van een intakegesprek met jou en jouw ouder(s) of verzorger(s) bespreken we de huidige situatie en leggen we de doelen en wensen vast. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk plan van aanpak voor je op. Ook wordt er een studievaardigheden- en motivatietest afgenomen. 

Persoonlijk plan

Huiswerkbegeleiding is voor ieder vak beschikbaar en je ontvangt meerdere dagen per week na schooltijd persoonlijke begeleiding. Hoeveel uur en op welke dagen, verschilt per leerling en leggen we vast in het individuele plan van aanpak. Ook staan de aandachtspunten, doelstellingen en planningen in het plan van aanpak vermeldt.  Je leert en werkt uit je eigen boeken, dus vergeet niet om die mee te nemen naar de huiswerkbegeleiding.

Huiswerkbegeleiding

Vragen stellen, hulp met plannen, overhoren en controle van het leerwerk. Het aantal uren en dagen wordt vermeldt in het persoonlijke plan van aanpak.

Evaluatie

De ouder(s) of verzorger(s) ontvangen wekelijks een rapport van alle stof die behandeld is. Daarnaast zal er maandelijks een uitgebreid rapport worden opgestuurd met de voortgang van de leerling. Op deze manier zijn de ouders/verzorgers goed op de hoogte van de voortgang.

Scholen

Tevens zal de huiswerkbegeleider met een contactpersoon binnen de school van de leerling contact onderhouden. Op deze manier kunnen we de beste begeleiding bieden aan de leerling.

Voor wie is de huiswerkbegeleiding?

Voor alle leerlingen (van brugklas 1 t/m havo 5 of vwo 6) die moeite hebben met het ‘plannen’ en maken van huiswerk; de manier waarop je moet leren en/of met het onderscheiden van hoofd- en bijzaken.

 Niet alleen jeugdleden zijn welkom maar ook leerlingen die niet lid zijn van de vereniging, zijn van harte welkom.

Wie begeleidt?

In de huiswerkbegeleiding ruimte is er altijd een begeleider aanwezig. De begeleider helpt je met plannen, overhoren en nakijken. De begeleider(s) geven les op onze locatie en worden ondersteunt door onze deskundige coaches.

Waar?

Je werkt in een afgesloten ruimte speciaal ingericht voor huiswerkbegeleiding. Wij zorgen ervoor dat er een werkvriendelijke sfeer heerst. Er is eten en drinken aanwezig, de groepen zijn klein en er is persoonlijke aandacht van een deskundige begeleider.

Wat zijn de tijden?

De tijden zijn verschillend per vereniging en afhankelijk van het aantal leerlingen die huiswerkbegeleiding volgen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voordelen van huiswerkbegeleiding:

  • Je kunt je huiswerk makkelijker plannen.
  • Je hebt meer vrije tijd.
  • Je krijgt meer zelfvertrouwen.
  • Je hebt je huiswerk op tijd af
  • Je hebt weinig tot geen stress meer.

Uw kind ook aanmelden voor huiswerkbegeleiding? Meld je aan via deze link: https://abcbijles.nl/huiswerkbegeleiding-amersfoort/

Voor meer informatie:

Leave a Comment

(required)

(required)