CB1 rekent af met VOP: 4-0

Het zijn altijd spannende wedstrijden tegen VOP. In de laatste onderlinge wedstrijden? 4x winst voor VOP, 4x winst voor Cobu Boys en 2x een gelijkspel. De laatste thuisoverwinning was op 28 oktober 2006. We wonnen toen met 3-2 met onder andere een doelpunt van Wesley Lans die vandaag (nog steeds) in de basis staat! De overige 2 treffers werden gemaakt door Simon Wetzel en Karim Ahabri.
Na 13 jaar gaan we weervolop voor de overwinning!
Na een paar seconden gespeeld te hebben is het al bijna raak als Iliass Stremming op aangeven van Robin van den Brom over kopt. We hebben er zin in! Even daarna is het diezelfde Iliass die (weer) over kopt uit een vrije trap van (diezelfde) Robin.
Daarna zien we Dennis van Westerlaak vanaf rechts voorgeven…een verdediger van VOP maakt hands…penalty!
Het is Robin die deze strafschop gaat nemen. Hij schiet koel deze penalty rechts onderin in, 1-0.
In de 6e minuut van deze wedstrijd onderschept Iliass de bal en geeft hij daarna perfect op Robin die maar net links naast schiet. Na 15 minuten gespeeld te hebben moet Sander van Andel voor het eerst in actie komen. Hij staat (natuurlijk) op de juiste plek om een doelpunt van onze tegenstander te voorkomen.
3 minuten later komen wij echt goed weg als VOP tegen de rechterpaal schiet!
Inmiddels zitten we in de 27e minuut als wij een geweldig mooie aanval zien. Via een uittrap van Sander en mooie actie van Iliass weet Jaron van de Kamp de inlopende Cumali Karaman te vinden die alert de 2-0 scoort. Het thuispubliek smeekt om meer en wordt een minuutje later al bediend als Cumali onze Denis weet te vinden die breed op Robin geeft die scoort, een wereldse aanval, 3-0!
Onze tegenstander heeft hierna pech als zij op de lat knallen en via diezelfde lat over weten te schieten.
Daarna is er nog een kans voor Damion Dekkers die de (zeer goed keepende) doelman van VOP zijn inzet ziet stoppen. Met een comfortabele 3-0 voorsprong gaan we na 45 minuten een bakkie thee nuttigen.
In de 2e helft moet al vrij snel Iliass vervangen worden door Tom Winter en is het daarna Damion die op aangeven van Robin de keeper van VOP op zijn weg vindt. In de 58e minuut is het Tom die koelbloedig de 4-0 in de rechterhoek schiet.
Even daarna neemt Cumali een corner die door Wesley wordt over gekopt. Hierna volgen er een paar wissels. De moegestreden en goed spelende Jaron wordt vervangen door Melvin Kramer en de geblesseerde Denis wordt vervangen door Didier Derks.
In de 66e minuut van deze wedstrijd moet Sander toch echt nog eens optreden als onze tegenstander vanuit de 16 een doelpoging onderneemt, hij voorkomt met een mooie redding een tegendoelpunt.
De doelman van VOP voorkomt 4 minuten later hetzelfde als via een mooie steekpass van Robin onze Melvin vanaf rechts geeft op Damion….hij weet het net van onze tegenstander niet te raken.
In de 75e minuut geeft Jelle Bakker van achteruit (ook hij speelde vandaag een puike pot) perfect op Robin die Damion in stelling brengt…Damion schiet over!
Hierna krijgen we nog 2 uitgelezen kansen om te scoren maar weten wij deze niet te verzilveren. We winnen deze wedstrijd, gezien de vele kansen verdiend met 4-0. Na afloop van deze derby kunnen we stellen dat we op koers zijn voor een periodetitel en dat we in staat moeten zijn om de 3e plek in deze competitie te handhaven
Man of the match? De verdediging stond als een huis met de ervaren en 1 van de uitblinkers van vandaag Wesley. Jelle, Lambert Bax en (onverzettelijke) Boris Bunnik stonden natuurlijk ook hun mannetje. Het middenveld en aanvalstrio mocht er ook zijn.
Complimenten aan iedereen dus!
Er was er vandaag iemand die geen duel verloor, goede passes gaf en ook corners goed wist te nemen. Hij viel zo positief op dat de supporters unaniem hem verkozen tot man of the match, Cumali gefeliciteerd!41Robin Smit, Adrie Hasenbos en 39 anderen5 opmerkingenLeukMeer reacties weergevenOpmerking

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft de derby tegen stadsgenoot VOP overtuigend gewonnen. Op Sportpark Zielhorst wonnen de mannen van Bert van den Brom met 4-0. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Het zijn altijd spannende wedstrijden tegen VOP. In de laatste onderlinge wedstrijden? 4x winst voor VOP, 4x winst voor Cobu Boys en 2x een gelijkspel. De laatste thuisoverwinning was op 28 oktober 2006. We wonnen toen met 3-2 met onder andere een doelpunt van Wesley Lans, die vandaag (nog steeds) in de basis staat! De overige 2 treffers werden gemaakt door Simon Wetzel en Karim Ahabri.
Na 13 jaar gaan we weer volop voor de overwinning!
In de 6e minuut van deze wedstrijd onderschept Iliass de bal. Hij passt daarna perfect op Robin, die maar net naast schiet. Na 15 minuten moet Sander van Andel voor het eerst in actie komen. Hij staat (natuurlijk) op de juiste plek om een doelpunt van onze tegenstander te voorkomen.

Tweede helft

In de 66e minuut moet Sander toch echt nog eens optreden als onze tegenstander vanuit de 16 een doelpoging onderneemt, hij voorkomt met een mooie redding een tegendoelpunt.