Derde zege op rij voor CB1

Het eerste van Cobu Boys heeft zaterdag zijn derde zege op rij geboekt. In een doelpuntrijke wedstrijd werd Eemboys met 3-5 verslagen. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Vandaag reizen we af naar Baarn voor de wedstrijd tegen Eemboys, een niet te onderschatten tegenstander.
De 1e kans van deze wedstrijd is in de 6e minuut voor Cobu Boys als Robin van den Brom op aangeven van Iliass Stremming uithaalt en bijna in de korte (linker)hoek weet te scoren, naast!
5 minuten later countert Eemboys er op los en weten zij, na zwak verdedigen van ons, de 1-0 op het scorebord te zetten.
In de 15e minuut moet Sander van Andel aan de bak. Hij stompt een schot van onze tegenstander tot corner.
Een minuutje later opent Wesley Lans op Robin, die eerst zijn tegenstander mooi uitkapt om daarna strak te passen op Iliass die in de (korte) linkerhoek probeert te scoren. De keeper van Eemboys redt zijn inzet met moeite.
Hierna komen we echt goed weg als Eemboys in de 19e minuut met een schot onze doelpaal weet te raken!
We zitten inmiddels in minuut 28 als Robin vanaf links een strakke bal op Iliass geeft, die naast schiet.
Een paar minuten later zien wij een mooie aanval die ons op een gelijke stand brengt. Via verschillende schijven belandt de bal bij Iliass, die Robin op een fraaie manier de 1-1 laat scoren.
In de 35e minuut is er de volgende kans als Batu Nuri Demir vanaf links mooi voorgeeft op Tom Winter, die met een kopbal denkt te gaan scoren. Zijn kopbal mist echter kracht en wordt simpel door de keeper van Eemboys gestopt.
Even daarna verschijnt Iliass alleen voor diezelfde keeper…geen doelpunt want diezelfde keeper zit er goed tussen.
Weer wat later verschijnt een aanvaller van Eemboys alleen voor onze Sander…er wordt gelukkig voor ons over geschoten.
In de 37e minuut is het wel raak als Cumali Karaman vanaf links perfect geeft op Robin, die na een mooie aanname de bal in de uiterste rechterhoek schiet: 1-2.
Met deze voorsprong gaan we 8 minuten later de rust in.

Tweede helft

In de 2e helft is de eerst kans voor ons als Cumali in de 16 uithaalt. Zijn schot gaat rechts naast.
We zitten inmiddels in de 54e minuut als Robin vanaf links met een perfecte voorzet Iliass met een mooie kopbal de 1-3 laat scoren.
Twee minuten later kan Eemboys bijna op 2-3 komen….er wordt maar net naast geschoten.
Even daarna zijn wij weer aan de beurt. Batu geeft vanaf links voor op Robin die met zijn hoofd de bal panklaar legt voor Iliass, die geheel vrij voor de keeper kan scoren. Het blijft bij ‘kan scoren’ want hij raakt de bal niet lekker genoeg.
Het is de 58e minuut en we zien een wissel. Lambert Bax gaat eruit en Joran van de Kamp komt erin.
Na deze wissel is het Iliass die op links keurig Batu vrijspeelt. Batu geeft op Robin die in de 16 wordt geraakt door een verdediger van Eemboys, penalty!
Het is Robin zelf die achter de bal gaat staan en deze in de rechterhoek jaagt, 1-4!
De wedstrijd is gespeeld denk je dan.

Niets is minder waar, want hierna raken onze jongens op gezette tijden het spoor bijster. Leest u maar verder.
Het is Eemboys die in de 63e minuut geheel vrij komt voor Sander. Er wordt nu nog over geschoten.
Na de wissels Marciano Rijnders voor Batu en Gian Derks (die na 10 maanden blessureleed eindelijk zijn rentree kon maken) voor Tom schiet Eemboys in de 72e minuut niet over maar raak en staat het 2-4.
Hierna volgt een mooie combinatie met Dennis van Westerlaak en Marciano in de hoofdrol. Laatstgenoemde weet het net niet af te maken. Dat doet Iliass op aangeven van Robin even later ook niet, hij schiet naast.
In de 78e minuut komt Eemboys op 3-4 en wordt het billen knijpen.
Met een schitterende redding voorkomt Sander gelukkig een minuut later een volgend tegendoelpunt als hij een schot van Eemboys uit zijn goal stompt. Een minuutje hierna kopt onze tegenstander op de lat!
We komen wederom goed weg zeg!
En dan is daar in de 81e minuut de corner van Marciano die door Robin via de binnenkant paal wordt ingeschoten, 3-5!  Dit zal uiteindelijk ook de einduitslag worden.
We zagen vandaag een matige wedstrijd daar was iedereen het achteraf wel over eens. Dat ‘matige’ moet volgende week in de derby tegen de Posthoorn dan maar weggepoetst worden, dan hebben we het er niet meer over ok?
Man of the match? Tja als je 4 keer scoort en ook nog een assist geeft waaruit wordt gescoord dan kun je er niet omheen, Robin natuurlijk!!!