MO19-1 verovert titel in eerste klasse

De MO19-1 heeft vandaag de titel veroverd in de eerste klasse. Een 1-1 gelijkspel tegen Maarssen was voldoende voor de meiden om zich kampioen te mogen noemen.

De wedstrijd op het kunstgrasveld werd onder ideale omstandigheden afgewerkt. In het zonnetje, gesteund door vele toeschouwers, begonnen de Cobu Girls zenuwachtig aan het duel. Ze wisten dat ze nog 1 punt nodig hadden om de titel te veroveren, maar ook dat Maarssen een lastige tegenstander was. Eerder dit seizoen werd het twee keer 1-0; een keer voor Maarssen, één keer voor de Cobu Girls.

De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar de goal viel aan de andere kant. Uit één van de spaarzame counters sloegen de bezoekers knap toe.

In de tweede helft voerde de thuisclub de druk op. Er kwamen kansen, maar keer op keer ontsnapte Maarssen. Vaak via de uitstekende keeper, soms ook via het houtwerk (Willemijn Lock schoot op de lat).

Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende gelijkmaker. Met een schitterend schot, dat via de binnenkant van de paal in het doel viel, tekende Margot Beekelaar voor de 1-1.

Het kampioenschap kwam daarna niet meer in gevaar. De Cobu Girls kregen zelfs nog kansen op de overwinning, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Het team van Johan Flipse, Erik Roest en Rein van der Laan kan een prima rapport overleggen. De dames verzamelden in 10 wedstrijden 25 punten (acht keer winst, 1 keer gelijk en 1 nederlaag) en kunnen een doelsaldo overleggen van 37-6.

Door de titel kunnen de Cobu Girls een nieuw hoogtepunt toevoegen aan de toch al zo rijke geschiedenis. In de afgelopen acht seizoenen werden deze talenten in totaal vier keer kampioen. Naast hun kwaliteiten als voetballers blonk de spelersgroep de afgelopen jaren vooral uit in sportiviteit.

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)