Verbetert Cobu Boys nog een clubrecord?

We hadden er vorige week al een, maar er is nog een bijzonder clubrecord dat geëvenaard kan gaan worden. Of misschien zelfs verbeterd, dat ligt er een beetje aan hoe je het bekijkt. Ook in dit geval is er sprake van een clubrecord dat zeer moeilijk te verbeteren is. Maar seizoen 2016-2017 is ook in dat opzicht bijzonder, want ook nu is er een grote kans dat dit record toch verbeterd wordt. Dat is natuurlijk zeker de moeite van het vermelden waard!

Het gaat om het clubrecord “het minste aantal gelijke spelen in een seizoen”. U weet misschien dat Cobu Boys dit seizoen nog geen enkele keer een wedstrijd in een gelijkspel zag eindigen. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg, is de kans groot dat er geen gelijkspel meer aan te pas komt. Dan zou het aantal gelijke spelen in dit seizoen op 0 blijven staan. Uniek, toch?

Uhhh, sorry, dat is niet uniek…

Dat heeft Cobu Boys namelijk al eens eerder gepresteerd, hoewel dat wel heel lang geleden is. Toen ging het om in totaal 16 wedstrijden, waarvan er 13 werden gewonnen en 3 verloren. In dit seizoen gaat het om 22 wedstrijden, waarvan er tot nu toe 16 zijn gewonnen en 5 verloren, met dus nog 1 duel te gaan. Dat zou dus op z’n minst een evenaring van het clubrecord zijn. Als je kijkt naar het totaalaantal wedstrijden in het seizoen, dan is er sprake van een verbetering!

Als ik zeg heel lang geleden, dan is dat ook lang geleden! Het gaat dan over het seizoen 1951-1952. Oef, dat is 65 jaar geleden!  In dat seizoen speelden we onderstaande wedstrijden:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dat is al zo lang geleden, dat het wel leuk is om nog wat toelichting bij de tegenstanders te geven.

Op 8 september 1951 was SNA de tegenstander. Voor zover bekend gaat het om de vereniging Sport Na Arbeid (SNA) uit Amsterdam, opgericht op 13-06-1919. Die vereniging is in 2007 opgegaan in FC Portugal. Er bestaat ook een voetbalvereniging SNA in Montfort, maar dat is een zondagsvereniging.

Daarna de Amersfoortse derby tegen NOAC, van de vleeswarenfabriek NOACK aan de Soesterweg. De club heette NOAC: Nooit Onsportief Altijd Correct, aldus Elis Rijn in het AD van zaterdag 19 december 2009. Halverwege de jaren zestig ging de club ter ziele.

Dan is daar nog de vereniging Triangel Boys, een bijzondere naam. Dat was een club uit Veenendaal, in de buurt van Kostverloren. Je kunt nu bij de geschiedenis van voetbalvereniging VRC uit Veenendaal nog vinden dat zij ooit begonnen op het veld van Triangel Boys.

Op 20 oktober 1951 speelde Cobu Boys tegen voetbalvereniging Putten, dat was een van de voorlopers van de vereniging SDCP. De letters SDCP staan niet voor niets voor: “Sterk Door Combinatie Putten”!

Maar goed, eerst maar eens zien wat Cobu Boys in de laatste wedstrijd van het seizoen doet… Ik hoop stiekem dat ’t geen gelijkspel wordt!

 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)