SVMM 1 – Cobu Boys 1: 2-3

Vandaag wacht ons de laatste competitiewedtrijd tegen SVMM uit Maarn. Vooraf is besloten dat enkele boys niet gaan spelen. Matthijs, Robin, Sander en Tim staan niet in basis. Zij krijgen rust van trainer Bert van den Brom en kunnen zich dus de komende dagen volledig opladen voor de promotiewedstrijden tegen Victoria op zaterdag 21 en 28 mei. Luuk Fugers is wel van de partij. In afwachting van de uitspraak op zijn bezwaar tegen zijn rode kaart van twee weken geleden doet hij gewoon mee.

Het is warm vandaag, een graadje of 26, en de vraag is of wij in deze wedstrijd een leuk potje voetbal kunnen laten zien aan onze trouwe supporters.

Na 18 minuten hebben we 3 corners tegen gehad en zijn er twee schoten op Robin afgevuurd. En wij? Wij hebben nog niets laten zien. In de 19e minuut kunnen we onze eerste doelgerichte actie noteren. Damion De sleept er een corner uit en daar is alles op dat moment ook mee gezegd.

Als SVMM 2 minuten later weer eens over onze goal schiet, is de scheidsrechter het zat. Hij last een drinkpauze in met de hoop dat hierna beter gevoetbald gaat worden. Tijdens deze pauze blijkt dat Boris niet verder kan spelen, hij wordt gewisseld voor Raymond.

Bij SVMM is het ingenomen water goed aangeslagen. De thuisclub schiet in de 29e minuut net over de en twee minuten later wordt er zelfs op de lat gekopt. Als Leroy in de 32e minuut een overtreding (net) buiten het strafschopgebied begaat en de door SVMM genomen vrije trap tegen de lat wordt geschoten mogen we echt van geluk spreken. En dan is daar opeens in de 40e minuut het moment van Damion. Vanaf een metertje of 30 haalt hij uit en schiet hij schitterend raak. De keeper van de tegenstander stond niet helemaal goed en dat had onze Damion dus goed gezien, 0-1!

We gaan de rust in met deze kleine voorsprong. Trainer Bert besluit in de rust dat Wessel ook exta rust kan gebruiken en zo gaan we met Cumali de tweede helft in.

In de 55e minuut schiet Jasper op aangeven van Jelle over.

Drie minuten later speelt Angelo die zich aan de linkerkant mooi vrij, waarna hij Dimitri de 0-2 laat scoren.

Drie minuten later wordt een licht vergrijp van Jasper te zwaar gestraft, we krijgen een penalty tegen! SVMM benut deze penalty, 1-2.

Als SVMM even later ook nog 2-2 maakt, wordt het de hoogste tijd voor een volgende drinkpauze. Deze keer slaat het ingenomen water goed aan bij onze jongens.

Damion krijgt op aangeven van Dimitri een kansje om in 72e minuut de 2-3 te scoren en even daarna schiet Cumali vanaf 35 meter net over. Nog geen doelpunt, ook niet als Dimiti in minuut 74 op aangeven van Sven tegen een verdediger van SVMM op schiet. Dit levert wel een corner op. Uit deze corner weet Cumali naast te schieten. In de 80e minuut is het Damion die na een mooie pass van Jasper Cobu Boys op voorsprong zet met een mooie lob over de keeper, 2-3!

Even daarna volgt er een mooie actie van Cumali die Damion zomaar zijn derde goal kan laten scoren. Damion vertikt dit echter. Hij kan zelf scoren, maar is (te) onbaatzuchtig en geeft de bal op Dimitri, die de keeper op zijn weg schiet.

Als in de 89e minuut Angelo een geweldige kans laat liggen en in de allerlaatste minuut SVMM nog net naast kopt, besluit de scheidsrechter dat het welletjes is. Hij is het zat en fluit dus af!

Het was niet best vandaag, maar we hebben wel gewonnen. In deze competitie zijn we verdienstelijk derde geworden en daar mogen we best trots op zijn. Complimenten aan een ieder die hieraan heeft bijgedragen. De spelers en staf dus! Wat dacht je van Bart die bijna iedere wedstrijd gevlagd heeft? Van Jos, die ‘schreeuwerd’ langs de lijn en geweldige hersteltrainer uit Hooglanderveen? En onze Astrid die geen wedstrijd mistte? Laten we ook Aart de assistant-trainer en onze hoofdtrainer Bert niet vergeten! En voor ik het vergeet onze trouwe supporters. Nu op naar de nacompetitie die we niet makkelijk maar ‘gewoon’ gaan winnen!

Ja en dan rest ons nog de man of the match! Vandaag een ruime voldoende voor Leroy en ook voor Raymond en Cumali, die zeer verdienstelijk invielen. Er was er één die twee geweldige doelpunten scoorde. Het is die speler die er al weken staat, het is Damion.