Cobu Boys 2 – Spakenburg 6: 3-1

Het is maar goed dat we vandaag een beroep kunnen doen op drie spelers van het derde, anders was deze wedstrijd niet doorgegaan. Lionel, Vincent Hielckert en Edwin bedankt!

In de 2e minuut van deze wedstrijd een kans voor Alex, hij schiet vanaf een metertje of 20 links naast. Vijf minuten later speelt Stef Ravensbergen zich mooi vrij, maar vervolgens schiet hij ook naast.

Kansen genoeg in deze eerste helft. Zo kopt Alex uit een corner van Cumali in de 24e minuut op de lat. Nadat doelpogingen van Cumali en Ramon Melis mislukken omdat de zeer sterk keepende keeper van onze tegenstander niet wenst mee te werken, schiet Raymond van Langevelde tegen de onderkant van de lat. De bal stuit voor de doellijn, dus het blijft nog altijd 0-0.

Na 30 minuten volgt er een wissel. Milan van Valkenhoef heeft rugklachten en moet er dus uit. Lionel is zijn vervanger. Een paar minuten later moet de geblesseerde Ramon zich laten vervangen door Vincent. Nadat Robin Snijders redt op een schot van Spakenburg, geeft Raymond 1 minuut later een voorzet op Vincent, maar zijn schot gaat naast.

In minuut 41 krijgt Cumali een kans om te scoren, maar hij schiet tegen de keeper aan. Drie minuten later belandt een mooie vrije trap van Willem Rebecca Teunissen van Geel bij Jelle Tilma, die de keeper helaas op zijn weg vindt. Even later schiet Raymond nog een keer tegen de lat. Wat een kansen hebben we deze eerste helft gehad. Dat moet in de tweede helft anders. In de rust wordt afgesproken dat Jelle met zijn hoofd moet scoren. In de 47e minuut gebeurt dat natuurlijk ook. Cumali schiet tegen de keeper aan en de afvallende bal is voor onze Jelle. Hij kopt de 1-0 binnen. Afspraak is afspraak!

We drukken door hierna. Cumalt wordt in minuut 51 buiten het strafschopgebied onderuit gehaald. De daaropvolgende vrije trap gaat over..

Als 2 minuten later Vincent door Lionel wordt gelanceerd om te scoren en hij tegen de keeper aanschiet dan weet je eigenlijk al zeker dat wij deze pot niet gaan verliezen. Er volgt een wissel. Edwin, de zoon van Marjo Rem, komt erin! In minuut 66 laat Wim hierna zien dat hij gewoon goed kan voetballen. Hij lobt vanaf rechts de bal over zijn tegenstander heen en geeft op maat de bal op Cumali. Cumali schiet tegen de keeper aan, maar de rebound is voor Vincent: 2-0.

Even daarna speelt Lionel zich mooi vrij en haalt uit. Dat schot gaat helaas over. In minuut 68 krijgt Wim zijn terechte publiekswissel. Nu maar hopen dat hij bij Cobu Boys blijft voetballen! Na deze wissel schiet de nummer 3 van onze tegenstander zomaar de 1-2 binnen.  Robin is kansloos.

In minuut 78 wordt Vincent gelanceerd. Wat is hij toch snel en wat is die keeper van Spakenburg toch goed. Het schot van Vincent wordt tegengehouden. Een minuut later schiet Raymond niet op, onder of tegen de lat: hij schiet over.

In de 80e minuut is het wederom Vincent die wordt gelanceerd. Hij schiet naast.

In minuut 89 geeft Edwin de bal op Cumali, die de bal in het netje schiet, 3-1,

En dit is dan ook de einduitslag. Een verdiende overwinning.

Man of the match? Was het aanvoerder Jurrien Nieman of Wimpie Theunissen? Zij speelden heel verdienstelijk vandaag. Er was er één die net ietsie pietsie beter was…..die snelle…die links voorin stond…genoten heb ik echt waar! Die goosert kan makkelijk naar het eerste volgend seizoen. Ik zeg…Vincent gewoon doen!

Ennuh voor dat ik het vergeet….Marcel Bongers , leider en trainer van het 2e……….bedankt voor je bijdrage en inzet dit seizoen. Helemaal top?