Johan Flipse aan de slag als trainer bij de A1

Na dit seizoen tot de winterstop de huidige A1 te hebben getraind, gaat Johan Flipse na de zomer aan de slag als trainer van de ´nieuwe´ A1. De Amersfoortse oefenmeester, die op dit moment bezig is aan zijn tweede seizoen bij het succesvolle MB1-meidenteam, heeft onlangs een éénjarig contract getekend bij Cobu Boys.

,,Ik wil graag een A1 neerzetten waar de vereniging trots op kan zijn. Het is mijn doel om zowel individuele spelers als het team beter te maken. Ik streef naar een ploeg die verzorgd en attractief voetbal speelt, waarbij spelers respectvol omgaan met elkaar, de begeleiding en de tegenstanders.  Eigenlijk wil ik de lijn doortrekken van de huidige MB1, een team waar de vereniging al geruime tijd trots op is’’, vertelt Johan, die ook komend seizoen de MA1 (de huidige MB1) zal blijven trainen.

Het is de bedoeling dat de nieuwe A1-trainer nadrukkelijk gaat samenwerken met hoofdtrainer Bert van den Brom, zodat de doorstroom van jeugdspelers naar de senioren bevorderd wordt.

,,We zijn blij dat we volgend seizoen voor het eerst in jaren weer twee A-teams hebben´´, vertelt voorzitter Arie van Bemmel. ,,Wat ons betreft is dit geen eenmalige uitzondering, maar het begin van meer. Vandaar dat we het als bestuur belangrijk vinden om trainers aan te stellen die op een goede manier met deze leeftijdsgroep om kunnen gaan. Wij zijn daarom verheugd dat Johan Flipse de uitdaging aan wil gaan: als trainer en coördinator. 

Met het oog op de toekomst is het belangrijk dat de aansluiting van de junioren naar de senioren  (selectie) gewaarborgd wordt. We hopen daarom op een goede samenwerking tussen Johan en Bert van den Brom, onze hoofdtrainer, zodat de doorstroming van jeugdspelers naar onze selectieteams soepel verloopt.´´

 

cobu.johanflipse

 

 

Leave a Comment

(required)

(required)