APWC B1-Cobu Boys B1

Vandaag 13 februari speelden wij op een zwaar veld onze derde competitie duel uit tegen de Amersfoort Paars Wit Combinatie.

Ook dit zijn altijd mooie spannende potjes voetbal.

En vandaag………………

Vandaag ging het gelijk los. Gelijk vanaf de aftrap  trokken onze tegenstanders flink van leer.

Met mooie aanvallen creeërden ze vele kansen. Dit leverde  een paar hachelijke situaties op voor onze goal . Maar door solide ingrijpen van Wesley Seleman Ryan en Mink bleef een tegen goal uit.

Gepaard met knappe reddingen van onze keeper Niels bleven wij in de wedstrijd.

In tegenstelling tot afgelopen week werd er wel flink geknokt voor elke bal. Wat een verschil met afgelopen week.

Echter APWC  liet toch de eerste goal aantekenen. Na een vlammend shot van hun spits kon onze keeper de bal nog weg stompen helaas de afgeslagen bal werd door hun linker spits er in geknald. Resultaat 1-0 achter. Even later en we bleven toch goed mee doe in deze strijd kregen wij 2 minuten later een vrije tap in ons voordeel.

Seleman  nam deze vrije tap.  Doordat hij zo hard schoot zwabberde de bal op hun goal af. Uiteindelijk de keeper van APWC kon hier niets mee en zodoende was het 2 minuten later alweer 1-1. Terecht overigens.

Onze jongens gingen beter voetballen en kwamen vaak voor het vijandelijke doel. Helaas hadden wij weinig geluk met de afwerking.

Ook onze tegenstanders kregen kansen maar ook zij kregen de bal er ook niet in. Resultaat de rust werd bereikt met 1 tegen 1.

Tweede helft kregen wij toch meer vat op het spel. Voor elke meter werd er gestreden. Ook de vrije man werd eerder gevonden. In de vijftigste minuut kreeg Leroy via het middenveld de bal aangespeeld. Na een paar backs in de luren gelegd te hebben wist hij ook nog met een bekeken shot de bal in het netje te laten ploffen.  De terechte voorsprong was daar.

Wij werden sterker  maar APWC  kwam af en toe er toch gevaarlijk doorheen. Het bleef dus een spannend potje.

Kwartiertje later nadat wij toch helaas flinke kansen onbenut lieten was het wel raak. Door goed druk te zetten werd onze spits gezocht en gevonden.  Deze kwam hierdoor een op een te staan met de keeper van APWC en met een droge schuiver bolde het netje opnieuw. Dat was lekker 1-3 voor en daardoor krijg je toch iets meer lucht.

Onze tegenstander liet het hierbij niet bij zitten en via lange ballen kregen wij meer druk op onze verdediging.  Onze verdeging kwam met kunst en vliegwerk met de schrik vrij. Ook nog een bal op de doellijn gepakt door onze keeper. Dit waren echt hachelijke minuten. Maar de storm die onze tegenstander veroorzaakte ging wat luwen. We kregen weer meer controle over het spel.

Maar toch kregen wij de de deksel op onze neus. Toen Wesley bekwaam de bal op zij borst stopte en de bal weg schoot had de scheids een handsbal gezien. Merkwaardige beslissing in mijn ogen. De genomen vrije trap werd niet adequaat verdedigd en de bal verdween in het doel. Nu stond het nog maar 2-3.

Maar Cobu Boys rechtte hun rug. En twee minuten later na een sublieme pass va Chris werd Leroy aangespeeld en deze liet de keeper van APWC kansloos en was de marge weer 2 doelpunten verschil en stonden wij vlak voor tijd met 2-4 voor.. Nadat onze verdediger Mink nog een aanslag op zijn enkel overleefd had maakte Cobu Boys aan alle onzekerheid een eind.

Leroy werd aangepeeld en  via enkele kapbewegingen gaf hij de gehele verdeging van onze tegenstander het nakijken inclusief de keeper. Hij liet het netje weer bollen en zodoende werd de eind uitslag naar 2 tegen 5 getild.

Een mooie overwinning rijker mannen. Als TEAM  gespeeld.  Allemaal een dikke pluim. Wil hierbij nog Seleman en Mathijs bedanken dat zij met ons hebben meegedaan.  Danny bedankt voor het vlaggen. En onze supportes bedank voor jullie steun.

Mooie dag hebben jullie ervan gemaakt. Echt TOP !!!!

Op naar volgende week zaterdag dan spelen wij thuis een beker wedstrijd tegen Forza Almere. Het zal wederom weer een zware pot worden. Maar deze wedstrijd tegen APWC moet vertrouwen geven lijkt mij.