Wedstijdverslag Nieuwland D7 – Cobu Boys D3

  • in

13-2-2016

Koud was de ochtend, bevroren de velden. Echter tegen een uur of 11, de begintijd van de wedstrijd, had de zon wat kracht gekregen en was het mooie kunstgras van veld 1 mooi gedroogd en zeer goed bespeelbaar. Uit de wind, in de zon was het goed toeven voor de grote aanhang van beide teams.

De opstelling was de bekende 5-3-2, met die opvallende wijziging dat Jorik op de rechtsachter positie van start ging.

De wedstrijd ging van start. De D3 oogde scherp en wakker. Maar Nieuwland was niet slecht. Het team bestond uit allemaal 2e jaars D-spelers, met een aantal snelle spelers.

Al snel werd een aanval van Nieuwland beloond met een zeer gelukkig doelpunt. Een vrije man op de 16 meter kreeg een schietkans (dat was mogelijk doordat hij niet werd aangevallen). Het (zwakke) schot, dat zeker door Nils was gestopt, kwam tegen een been waardoor de bal met een draai in de andere hoek stuiterde.

Na deze goal werd Cobu Boys veel sterker. Na goede combinaties, sterke acties en mooie aanvalsgolven werd de bal helaas steeds in de laatste fase onhandig verspeeld, waardoor echte kansen uitbleven. Daarbij werden een aantal vervelende overtredingen van Nieuwland spelers niet of nauwelijks gezien. Daartegenover stond dat de kleinste vergrijpen van Cobu Boys spelers wel werden gezien. Dit zorgde voor een frustratie en irritatie bij een aantal spelers. De coaches deden een aantal aanpassingen om de situatie niet te laten escaleren.

Het middenveld was sterk. Bekir en Ali waren zeer balvast en combineerden er op los. Adam was leep en tikte de bal behendig naar zijn medespelers. Kjell verzette veel werk, Vincent was opvallend handig aan de bal en Ekrem was ook in deze wedstrijd weer een rustpunt op het middenveld.

De verdediging was rotsvast. Op het ongelukkige doelpunt na, was er geen moment waarop Stijn en Sam problemen hadden. Tomas was zeer stabiel. Boris had een lastige tegenstander, die geen echte kans kreeg, echter was de fysieke strijd hevig, tot op het randje. Jorik deed wederom opvallend goed invalwerk op de links- en rechts achter positie. Voorin was Joas weer volledig vrij in zijn rol. Hij speelde fanatiek, maar kon helaas de trekker niet overhalen. Bram had weer een storende rol waardoor Nieuwland niet echt tot goede aanvallen kwam.

Tot de rust bleef Cobu Boys de bovenliggende partij. Nieuwland kreeg geen kans.

In de rust werd een pep-talk gegeven om de jongens een hart onder de riem te steken en praatte Marijn nog even tegen de scheidsrechter om hem te wijzen op de onevenredige manier van omgaan met de fysieke strijd.

Na de rust bleef het beeld gelijk. Cobu Boys was de enige die recht had op een doelpunt, maar deze bleef uit. De echt grote kansen bleven uit, mede door de fysieke strijd die door Cobu Boys steeds werd verloren. Ook in de 2e helft was de scheidrechter van grote invloed. Hij floot te veel tegen Cobu Boys en zag te weinig vergrijpen van de Nieuwland spelers.

Aan het einde van de 2e helft veranderden de coaches de opstelling naar een meer aanvallende in een poging om het tij te keren, maar het lukte niet. Wederom viel steeds de laatste bal verkeerd.

De scheidsrechter floot af en handen werden (door sommigen onder dwang…) geschud.

Allen kregen een punt voor de eindejaars bonus, aangezien ze allen goed hadden gespeeld.

Leave a Comment

(required)

(required)