Cobu Boys 1 – Candia 1 uitslag 1-5

De einduitslag van deze wedstrijd doet vermoeden dat Cobu Boys vandaag werd weggespeeld, niets is echter minder waar.
In de 1e helft hadden we genoeg kansen maar misten we de ‘scherpte’  om deze kansen te verzilveren. Zo had Alex in de 7e minuut zomaar kunnen scoren en had Robin, zijn schot ging maar net naast, dit in de 11e minuut ook kunnen doen. Een minuut later is het Tim die net naast schiet en even later is het Dimitri die, op aangeven van Tim, ook net naast schiet! Het wordt toch geen wedstrijd van ‘net niet?’, hoop je dan. Als in de 21e minuut Alex, op een mooie voorzet van Robin, de bal er niet inkopt en Robin in de 29e minuut ook het net ‘net’ niet weet te raken, dan wordt het onrustig in het veld. Candia krijgt dan ook, na een half uur spelen,  zomaar een kans om te scoren. Gelukkig gaat ie er niet in!
In de 32e minuut een geweldige aanval opgezet via Robin en Alex, helaas schiet Dimitri over! In de 36e minuut…een vrije trap van Robin…net naast! Daarna geven we onze tegenstander echt teveel ruimte. Ze worden sterker en wij lopen acheruit. In de 44e minuut scoren zij dan ook de 0-1!
Na de rust, door een blunder, staat het in de 46e minuut zomaar 0-2, hoe is het mogelijk?
Daarna gaat Cobu Boys op jacht op naar de aansluittreffer. In de 47e minuut een geweldige kans voor Tim die, op aangeven van Robin, tegen de keeper aanschiet.
Een minuut later…de keeper van Candia stopt een schot van Robin. In de 52e minuut…een schot van Tim…weer die keeper van Candia die in de weg staat! Als even daarna Tim, op aangeven van Robin, wederom die keeper van Candia op zijn weg vindt dan moet je wat. De trainer gaat dan ook wisselen. Dimitri wordt gewisseld door Angelo. Er blijven kansen komen voor ons, zo kopt Robin in de 58e minuut net naast en is het Rene die in de 62e minuut naast schiet. Ja wij benutten de kansen niet, Candia in de 64e minuut wel, 0-3!
Een volgende wissel, Volkert voor Alex en een paar minuten later Wessel voor Raymond.
In de 75e minuut wordt Robin in het strafschopsgebied onderuit gehaald en is het Wessel die de penalty verzilverd, 1-3! Het kan nog denk je dan. Helaas, daarna
is de koek op, Cobu Boys is uitgestreden. In de 80e en 85e minuut scoort Candia de 1-4 en 1-5.  Gezien onze kansen vandaag een
 zeer geflatteerde uitslag, dit doet pijn!  Man of the match vandaag ….Mathijs Voost, wat een inzet!
Jammer van deze (geflatteerde) uitslag…en ja die keeper van Candia, 16,jaar oud, was heel goed, maar nog steeds zeg ik….we doen voor niemand onder….dus nog kansen volop!
Het 2e elftal was vrij vandaag. Nou ja vrij? Ze wilden gewoon voetballen hoor die bikkels! Jelle en Cumali werden ingezet bij onze A1. Bij het 3e deden Ramon, Stef en Jurrien mee en bij het 6e Michael en Roy. Ja en bij het 5e was het Twan en weer Roy die er voor zorgden dat alle elftallen van Cobu Boys deze zaterdag goed vertegenwoordigd waren! Respect dus voor onze selectiespelers!
Voor wat betreft het ‘inlenen’ van selectiespelers heb ik nog wel een opmerking richting de overige elftallen. Het kan toch niet waar zijn dat deze spelers minder dan 45 minuten speeltijd worden ingezet? De wet van Bertje de Ruiter was en is: als andere teamleden verzuimen om te spelen en je doet een beroep op een speler van een ander elftal? Die speler speelt gewoon minimaal een helft, kom op zeg! P.s bij mij speelden zij een hele wedstrijd, maar ja wie ben ik?