Oranje-Wit 1 – Cobu Boys 1 uitslag 1-4

De wedstrijd is nog geen 3 seconden gespeeld of we staan al op een 0-1 voorsprong door een handigheidje van Robin! Helaas gaat de bal het netje net niet in!
Het duurt toch nog wel 20 minuten voordat wij onze eerste serieuze kans krijgen, het is Robin,  die op aangeven van Angelo,  de bal naast, en dus niet in, de goal schuift.
Er wordt teveel gepraat in het veld en niet gevoetbald, jammer! Na een half uur krijgt Robin dan ook geel voor….opmerkingen richting de scheidsrechter. In de 32e minuut krijgt Oranje-Wit zijn eerste echte kans en scoort! Tenminste dat denkt iedereen. Gelukkig voor ons is het Bart die voor buitenspel vlagt en is de scheids het met hem eens. In de 34e minuut krijgt Angelo een opeens kans om te scoren maar helaas wilt zijn been/voet niet meewerken! We krijgen nog enkele kansen in deze eerste helft. Tim schiet een vrije trap net naast in de 39e minuut en even later krijgt hij nog een mooie kans om te scoren. Hij wilt er niet in! In de laatste minuut van deze 1e helft krijgt Nick het voor elkaar om vanaf exact 133 centimeter van de goal  overtuigend de bal over  te knallen! Deze eerste helft was niet best, sterker nog, gewoon  slecht, wij kunnen veel beter!

In de rust de jongens oppeppen! Dat kan je aan Bert wel overlaten! “Wij zijn de betere ploeg, geen opmerkingen maken naar scheidsrechter, ga uit van je eigen kwaliteiten!”
Dan denk je dat onze jongens goed geluisterd hebben naar de trainer. In het begin van de 2e helft blijkt dat totaal niet. Gelukkig staat Sander allert te keepen, 2 mooie reddingen! Maar in de 12e minuut gaat het toch echt fout als Sander een penalty veroorzaakt! Nou ja veroorzaakt? Hij kon niet anders! Hij krijgt geel en Oranje-Wit benut de strafschop. En zo sta je zomaar achter tegen, met alle respect, een mindere tegenstander. Ja en dan moet de trainer wat. Hij wisselt Angelo voor Sven en hoopt op beter. In de 16e minuut is het Volkert die onderuit wordt gehaald in het strafschopgebied en is het Tim die de penalty verzilverd, 1-1! Beetje bij beter worden we sterker en geloven we er weer in. Toch gaan we twijfelen als Volkert in de 25e minuut geheel ten onrechte rood krijgt! Hij deed echt niets scheids! Met 10 man verder, ga er maar aan staan! In de 28e minuut wordt ook nog onze trainer, wegens opmerkingen richting scheidsrechter,  verzocht de dug-out te verlaten. Daar staan we dan met 10 man en geen trainer, dit komt nooit meer goed! Nou het komt gelukkig wel goed. Vanaf dit moment laat Cobu Boys zien dat ze goed kunnen voetballen, en niet zo zuinig ook! Een flitsende aanval opgebouwd door Robin en Tim wordt door Dimitri geweldig afgemaakt, 1-2! In de 35e minuut maakt Dimitri er zelfs 1-3 van! Nog even later….Dimitri schiet op de lat…en Oranje-wit denkt…ik schiet hem er zelf wel in, 1-4! Een geweldige combinatie,  even later opgezet door Robin en Tim en goed afgemaakt door (weer) Dimitri, wordt geheel onterecht afgekeurd voor buitenspel door de inmiddels zeer dwalende scheidsrechter.

Zo komt het toch nog goed na een zeer slechte 1e helft en met een scheidsrechter die er af en toe wat naast zat. Vandaag was ik zeer onder de indruk van onze Rene, die komt er wel! Complimenten ook naar Sven die zeer verdienstelijk inviel en verder eigenlijk naar iedereen die, na het wegvallen van Volkert, het hoofd koel hield!  Man of the match? Dit keer kies ik voor Dimitri, het was eigenlijk een hattrick maar de scheids werkte niet mee helaas!
Na afloop van deze wedstrijd krijg ik door dat het 2e gelijk heeft gespeeld, 2-2. Twee doelpunten van Cumali, hij heeft  er inmiddels 5 gescoord, en geweldige reddingen van Victor! Een mooie zaterdag dus!