Van de voorzitter: 27 september t/m 3 oktober

Verjonging, dat is het woord van deze week. Serieus, een serieus en actueel onderwerp. Elke vereniging moet zich continu blijven verjongen in de vrijwilligers, want anders gaat het echt niet goed.

Maandagavond, bijeenkomst met werkgroep die nadenkt over beleid en organisatie binnen Cobu Boys. Lijkt een saai onderwerp, toch uiterst belangrijk. Hoe zorgen we dat we ons beleid en onze organisatie actueel houden, hoe zorgen we dat we voldoende vrijwilligers houden, hoe zorgen we dat ons vrijwilligerskorps verjongt?

Net als veel andere verenigingen drijft Cobu Boys op een relatief kleine groep vrijwilligers. Die vervullen bijna allemaal ook meerdere taken. Dus ben je als vereniging kwetsbaar als die groep vrijwilligers ouder wordt. Dat is precies wat er ook bij Cobu Boys aan de hand is. Dus van dat onderwerp gaan we komende tijd meer horen.

Denkt u dat het zo’n vaart niet loopt? Denkt u dat het vanzelf wel goed komt? Lees even aandachtig mee!

Woensdagavond, de trainer van de Krasse Knarren kondigt aan dat hij stopt. Gelukkig is er al een jongere vervanger gevonden, dus dit gaat goed. Met dank aan trainer Jos van de Heuvel, die 8 jaar lang de Krasse Knarren trainde. Danny Broodkoorn neemt het over, gelukkig blijft Jos als back-up achter de hand. Ondertussen maakt Jos ook het mooiste doelpunt van de hele avond. Met een elegante zweefduik maakt hij een geweldig doelpunt met zijn hoofd!

Arnoud Baltissen, keeperstrainer van de jeugd en de oudste senior die nog competitievoetbal speelt, moet helaas besluiten om met onmiddellijke ingang te stoppen als keeperstrainer. Problemen met de knie. Aan de reacties van de jeugdkeepers te zien, vinden ze heel jammer. Ook Arnoud heeft dit jarenlang gedaan. Maar wie neemt het over?

Donderdagavond krab ik even op mijn hoofd. Wat moet je met zo’n verhaal over verjonging, als je ineens good-old Coen Heijnders met de selectie ziet meetrainen? Teruggekeerde ambities? Hij scoort nog steeds makkelijk, dat blijkt ook nu. Ondertussen praten Bert en Bert mij even bij over vorm en blessures in de selectie. Goed om te zien dat er snel en scherp wordt getraind. Mooie combinaties, mooie doelpunten.

Op zaterdag duurt het lang voordat Cobu Boys 1 dat ook in de wedstrijd bij Oranje-Wit in Elst laat zien. Heel lang wordt het geduld van de toeschouwers op de proef gesteld, maar de uiteindelijke winst van 1-4 is wel verdiend. Proficiat, 3 punten uit een wedstrijd waar veel gebeurde.

Deze week praat ik ook met iemand die kandidaat is als voorzitter voor de Club van 100. Goed om te weten dat er een kandidaat is gevonden. Na een inhoudelijk gesprek met deze kandidaat kom ik tot de conclusie dat deze kandidaat absoluut mijn vertrouwen heeft! Dus ook hier vernieuwing en verjonging in de commissie!

Tot slot nog even een paar controlevragen:

  • Het was de Week van de Scheidsrechter. Heb jij de scheids wel bedankt, na de wedstrijd? Volgende keer wel doen, hé?
  • Heeft u al Cobu Boys clubloten gekocht voor de Grote Clubactie? Toch nog even doen, via https://clubactie.nl/actie/VVCobuBoys1?

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)