In Memoriam: “Ome Piet” van Oven (88)

Een maand voor zijn 89e verjaardag is “Ome Piet” van Oven afgelopen dinsdag 30 december 2014 overleden. Zijn gezondheid liet het al een paar jaar niet meer toe dat hij naar Cobu Boys kwam, maar Ome Piet was een begrip bij Cobu Boys. Ome Piet was een stille werker, een vrijwilliger van de zuiverste soort. Voor wie hem niet kent: zijn portretfoto hangt nog steeds in onze bestuurskamer.

In het jubileumboek uit 2006 stond een typerende tekst over hem. Een geweldig bescheiden man, die tussen 1996 en 2010 nagenoeg elke zaterdagmiddag de kleedkamers schoonmaakte, nadat hij de hoekvlaggen had binnengehaald. Daarna maakte hij de prullenbakken ook nog leeg. In weer en wind.

Steevast sloot hij zijn zaterdag in de kantine af. Met een pilsje en een balletje gehakt. Het laatste balletje gehakt werd namelijk nooit verkocht, daar zorgden de vrijwilligers in de keuken wel voor. Want het laatste balletje was voor Ome Piet.

Ome Piet kon niet meer naar Cobu Boys komen, maar hij was nog steeds lid van de Cobu Boys Club van 100. Hij overleed met de Cobu Boys sjaal om…

Natuurlijk gaat ons medeleven uit naar zijn kinderen, kleinkinderen en andere familie. Tijdens de Nieuwjaarsinstuif op zaterdag 3 januari zullen we bij het overlijden van Ome Piet stilstaan.

Aaldert Hofman

Voorzitter v.v. Cobu Boys

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)