Wedstrijdverslag Hoogland D8 – Cobu Boys D3, gespeeld op 23-1-2016

Voor de eerste ronde van de voorjaarscompetitie werden de heren van D3 gekoppeld aan Hoogland D8, een team dat bekend was uit de najaarscompetitie. Daar werden zij 2e, na een rommelig verloop van de laatste paar wedstrijdrondes. Zij speelden, net als wij, slechts 10 wedstrijden en haalden daarin 26 punten, terwijl Roda 1e werd met 27 punten uit 11 wedstrijden. Er waren zelfs teams met 13 wedstrijden. VOP probeerde nog alle inhaal-wedstrijden in te laten plannen, maar staakte de strijd nadat zij gelijk speelden tegen Quick en verloren van Roda. Zo bleven wij sterk 3e, met ook slechts 10 wedstrijden.

Kortom, de D8 van Hoogland was bekend. Op ons eigen veld werd een 1-1 stand met hart en ziel bevochten.

Op een mooie zaterdag ochtend die zonnig begon werden we onaangenaam verrast door het verlate schema van den club. Er waren wedstrijden uitgelopen waardoor we zeer 20 minuten later begonnen.

Na het fluitsignaal begon de D3 voortvarend. Met een sterk verdedigende opstelling begon de D3. Tomas, Sam, Ali, Stijn en Boris vormden het blok. Adam verdeelde het middenveld, geflankeerd door Kjell en Ekrem. Joas en Vincent moesten zorgen voor de aanvallende activiteit.

Er werd vanaf het begin met veel inzet gespeeld, behoorlijk gecombineerd en goed aanvallend gespeeld. De verdediging schoof keurig mee waardoor Hoogland vast werd gezet op eigen helft. Er ontstonden een aantal kansen waarbij Joas door eerst Adam en daarba nog door Bram prachtig vrij werd gespeeld. Helaas miste Joas. Kjell nam de daaropvolgende corners strak voor de goal langs waardoor er slechts een schoen tegen de bal nodig was voor de openingsgoal. De schoen bleef echter uit…

Na de eerste 10 minuten kwam Hoogland meer aan de bal, kregen ze meer mogelijkheden hun bekende spel te spelen. Hun snelle buitenspelers kregen wat kansen. Echter was het Nils die keurig de controle had en goed overzicht hield. Vlak voor rust was het echter bijna raak. Nils was uit positie gespeeld en een laatste schot was zeker doeltreffend geweest als daar Jorik, ingevallen voor Boris, niet was geweest. Met een katachtige beweging pareerde hij het schot, dat over het doel verdween.

Rust. En die was nodig. De heren waren vermoeid van de zware strijd. Na een rustige peptalk ging het team weer verder. Ali bleef vermoeid aan de kant. Zijn positie werd overgenomen door Bekir terwijl Adam weer op zijn verdelers-positie speelde. Ze kregen het echter steeds zwaarder. Hoogland werd steeds sterker, kwam steeds gemakkelijk door het middenveld en bereikte de buitenspelers steeds simpeler. Met name hun linksbuiten was te snel voor Tomas, Sam en Stijn. Na een snelle aanval met goeie combinatie kwam de spits alleen voor Nils terecht. Hij miste niet. 1-0. Volgens het spelbeeld verdiend.

Daarna viel Hoogland even stil en kreeg onze D3 weer het overwicht. Er ontstonden een aantal mogelijkheden, maar het echte schot bleef uit.

De scheidsrechter kreeg het lastiger. Hij nam een paar beslissingen die discutabel waren (een paar handsballen, buitenspel) waardoor Cobu Boys een aantal keren werd gestopt.

Na een snelle counter, vlak voor tijd, kwam Hoogland plots op 2-0. Een wat traag reagerende verdediging liet te makkelijk combineren zonder in te grijpen waarna simpel werd binnengeschoten.

De wedstrijd was gespeeld.

De coach veranderde toch nog de opstelling in een wat aanvallender 4-4-2. Het spelbeeld veranderde iets, maar een laatste counter zorgde toch nog voor de 3-0.

De scheidsrechter floot daarna snel af. Hoogland had gewonnen.

Kijkend naar het spelbeeld was de overwinning van hen terecht, verdiend. Echter had er voor ons meer ingezeten. We hadden de kansen, we hadden het overwicht. Al met al kunnen we tevreden terugkijken op de strijd. Voor de jongens weer de eerste wedstrijd na een lange rustperiode. Het ritme zat er bij een aantal duidelijk nog niet in.

Nu weer hard trainen, met name op de fysieke kant van het spel. Actief bewegen, ook wanneer de bal niet bij je in de buurt is. Klaar zijn voor een plotseling balbezit en niet de bal als reactie wild wegtrappen zonder te kijken waarheen. De bal terug willen pakken als je hem kwijt bent.

Hierover gaan de trainers hun hoofd buigen. Dit zit namelijk tussen de oren van de heren. Dat ze het wel kunnen laten ze namelijk ook zeer regelmatig zien.

Man of the Match was Jorik. Hij speelde een zeer goede wedstrijd, was wakker en attent en was zowel op de linksachter als rechtsachter positie zeer sterk. Gefeliciteerd Jorik!