In Memoriam: dhr. Krijn Westdijk

Afgelopen donderdag 7 maart overleed ons Erelid dhr. Krijn Westdijk op 92-jarige leeftijd, na complicaties tijdens ziekenhuisopname. In hem verliest Cobu Boys een Erelid met een ongekend lange staat van dienst, een Erelid dat nog elke week te vinden was bij Cobu Boys.

Krijn Westdijk schreef zich op 7 september 1964 in als lid van voetbalvereniging Cobu Boys. Kortom, Krijn was precies 59 jaar en 6 maanden lid van Cobu Boys, op moment van overlijden. Hij liet zich al snel gelden als clubman, toen hij in 1966 als commissaris (zo heette dat toen) toetrad tot het Cobu Boys bestuur. In maart 1972 werd Krijn voorzitter van de vereniging en dat bleef hij ruim 14 jaar, tot december 1986. Ook daarna, in de periode van de verhuizing naar Sportpark Zielhorst, en de opbouw van de vereniging daar, bleef Krijn als bestuurslid actief. In september 1999, na 33 jaar bestuurslidmaatschap, stopte hij als bestuurslid.

Daarnaast is de naam van Krijn onlosmakelijk verbonden met ons clubblad de Cobu Boys Klok. We weten niet precies hoe lang hij dat clubblad gemaakt heeft, maar ook daar praten we over tientallen jaren. Van het ouderwetse stencilwerk, via de modernere kopieermachines, tot het latere drukwerk: Krijn zorgde voor de productie en verzending van het clubblad. Andere vrijwilligersfuncties bekleedde hij ook: hij was wedstrijdsecretaris en elk seizoen was hij wel leider van een van de seniorenteams. Het maakte hem niet zoveel uit welk team. Hij ging met zijn jongens op pad en dronk na afloop een biertje met zijn team. Want dat hoorde er altijd wel bij.

Direct na de eerste kennismakingslessen voor het 50+ sporten, was Krijn een van de initiatiefnemers om daar een structureel onderdeel van Cobu Boys van te maken. Zo ontstonden de Cobu Boys Krasse Knarren, waar Krijn zelf ook weer de voetbalschoenen aantrok. Hij bleef dat doen tot op 73-jarige leeftijd. Voor Krijn waren er maar twee voetbalclubs: Cobu Boys in Amersfoort, en Sparta Rotterdam. Regelmatig klonk het S-P-A-R-T-A in het clubhuis van Cobu Boys. Het zijn de mooie herinneringen die blijven.  

Pakweg de laatste 10 jaar werd Krijn een vaste toeschouwer bij de wedstrijden van Cobu Boys 1, zowel bij Mannen 1 als bij Vrouwen 1. Bij de uitwedstrijden moesten we steeds vaker een bankje opzoeken, en de laatste seizoenen ging ook zijn rollator mee. Bij thuiskomst op Sportpark Zielhorst ging Krijn steeds moeilijker de trap op; de traplift bood uitkomst.

Als geen ander wist Krijn dat bij een vereniging iedereen een voorbijganger is, ook al is iemand bijna 60 jaar lid. Toch gaan we hem enorm missen, want de meeste leden kennen Cobu Boys niet zonder Krijn Westdijk. Gelukkig houden we een aantal dierbare herinneringen in ons clubhuis. Zijn oude donkerrode sporttas met opdruk “Cobu Boys”, zijn mooie fotoportret in de bestuurskamer, en natuurlijk het Krijn Westdijk terras bij de ingang van de kantine.

Voetbalvereniging Cobu Boys zal hem missen. Wij wensen zijn familie alle sterkte toe.

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)