Routiniers zijn jonge honden te slim af

De routiniers van het vierde hebben de broederstrijd met de jonge honden van Cobu Boys 3 zaterdag met 2-3 in hun voordeel beslist.

In de eerste twintig minuten was het derde op het kunstgrasveld van Sportpark Zielhorst de bovenliggende partij. De beste kans ontstond uit een vrije trap, die op de paal belandde.

Langzaam maar zeker kwam het vierde beter in de wedstrijd. De ploeg van aanvoerder Tom Voost kreeg twee goede mogelijkheden, maar voor rust werd er niet gescoord.

FELLER

In de tweede helft opende Niels Baauw de score namens CB4. Niet veel later maakte Sasha de Harder de gelijkmaker. In de steeds feller wordende wedstrijd, waarin beide ploegen nadrukkelijk de grens opzochten, bleek Niels Baauw voor de tweede keer goud waard voor het vierde. Hij zette zijn ploeg opnieuw op voorsprong: 1-2.

Het derde ging op jacht naar de gelijkmaker. CB4 werd onder druk gezet, waardoor Tom Voost zich genoodzaakt zag aan de noodrem te trekken. ,,Die gele kaart was nodig”, liet Tom na afloop weten. ,,Hun centrale verdediger brak door op ons middenveld, waardoor wij achterin één tegen één kwamen te staan.”

Voost moest er tien minuten uit. CB3 maakte via Xandro Oosterman dankbaar gebruik van de overtalsituatie door de gelijkmaker binnen te werken.

INGESTUDEERDE VRIJE TRAP

In de slotfase sloeg het vierde opnieuw toe. Een ingestudeerde vrije trap belandde op het hoofd van Tom Voost, die daarmee de winnende treffer voor zijn rekening nam.

,,Deze wedstrijd had eigenlijk alles’’, aldus Tom Voost. ,,Mooie goals, overtredingen hier en daar, mooie duels en heel soms goed voetbal. Volgens mij was er sprake van een sportieve derde helft, maar ik moest na afloop helaas meteen naar huis vanwege zieke kids.”

In het kamp van het derde overheerste de teleurstelling. ,,Jammer”, aldus aanvoerder Tristan Blaauw, ,,maar we kunnen terugkijken op een leuke wedstrijd. Nu een weekje rust en daarna weer door.”