Titanenstrijd tussen CB3 en CB4

De mannen van Cobu Boys 4 hebben de afgelopen tien jaar al heel wat stormen getrotseerd, maar komende zaterdag staan ze voor misschien wel de grootste uitdaging uit hun bestaan: de broederstrijd tegen Cobu Boys 3. 

Het derde staat er in de competitie momenteel goed voor. De ploeg van Tristan Blaauw is de nummer drie van de ranglijst, terwijl het vierde in de onderste regionen bivakkeert. ,,Dat komt mede doordat we nog maar drie wedstrijden hebben gespeeld”, vertelt Tom Voost (CB4). ,,We missen wedstrijdritme. En ook qua conditie valt er nog wel wat te winnen…” 

SCOREND VERMOGEN

Andere bron van zorg voor de 35-jarige middenvelder is het gebrek aan scorend vermogen. ,,We hebben in drie wedstrijden nog maar drie keer gescoord. Dat komt mede door de blessure van Vincent Hielckert, de snelste man van Cobu Boys. Dat hij er niet bij is, betekent voor ons een flinke aderlating.”
Er is Tom en zijn teamgenoten zaterdag veel aan gelegen om niet te verliezen van CB3. ,,Als zij winnen, moeten we dat tot in lengte van jaren horen. Daar hebben we geen zin in. We zijn tot op het bot gemotiveerd om zaterdag een goed resultaat neer te zetten. De trainingsopkomst in aanloop naar de wedstrijd is in ieder geval geweldig.”

Het wedstrijdplan ligt al klaar. ,,We gaan de boel achterin dicht timmeren en dan proberen we via een slimme counter die jongens te verslaan.”

CONDITIONEEL BETER

Zaterdag komt Tom oog in oog te staan met Tristan Blaauw (24), die namens CB3 als aanvoerder de lijnen mag uitzetten op het middenveld. ,,We kijken uit naar deze wedstrijd, zeker omdat ik tegen mijn oude buurjongen speel: Damion Dekkers, de huidige voorzitter. Ik schat in dat de kansen fifty fifty zijn. Ik denk dat wij conditioneel beter zijn en meer snelheid hebben, maar zij hebben meer ervaring, zijn op sommige momenten wat slimmer misschien. Onze kracht is dat we echt als team opereren. We willen werken voor elkaar, waardoor we ook moeilijk te verslaan zijn. Komende zaterdag missen we een paar man, maar onze selectie is breed genoeg om zaterdag op volle oorlogssterkte te kunnen aantreden. We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd over de streep te trekken. En als dat lukt, dan moeten die jongens van het vierde dat heel lang aanhoren.”

WEDSTRIJD

De wedstrijd begint komende zaterdag (11 november) om 14.15 uur op veld 3.

Attachment