AVK 2023: leerzame nederlagen

Het is augustus en dat betekent dat er weer een nieuw Amersfoorts Voetbalkampioenschap is. De editie van 2023 wordt gehouden bij AFC Quick 1890. Cobu Boys 1 kwam in de afgelopen dagen in actie tegen VOP en buurman HVC.

Voor de ploeg van trainer Johan Flipse stond op zaterdagmiddag een ontmoeting met VOP op het programma. Vorig jaar stonden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar op het AVK en toen won Cobu Boys met maar liefst 4-0. Dit jaar verliep de wedstrijd net wat anders. De ploeg uit Vathorst was beter en trok uiteindelijk ook aan het langste eind: 1-0.

Cobu Boys mocht dinsdagavond opnieuw aan de bak. Ditmaal was buurman HVC de tegenstander. De rood-zwarten begonnen goed aan het duel en dankzij Siem werd het ook nog 1-0. Deze treffer bleek niet genoeg voor een overwinning, want uiteindelijk wist HVC de achterstand om te buigen in een overwinning: 1-2.

Met twee nederlagen was dit AVK niet succesvol voor Johan Flipse en zijn mannen. Maar dat wil niet zeggen dat de afgewerkte wedstrijden zinloos waren. De ploeg heeft een basis kunnen leggen voor het nieuwe seizoen, dat traditioneel zal beginnen met drie bekerwedstrijden. Ons vlaggenschip begint op zaterdag 2 september met een uitwedstrijd bij SVMM. De andere tegenstanders in de groep zijn Zwaluwen Utrecht’11 en BVV’31.

Foto’s: Suzanne Flipse

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)