Cobu Boys pakt 3e periode!

Na een bloedstollend laatste kwartier in de allerlaatste competitiewedstrijd pakt Cobu Boys de titel in de 3e periode. Daarmee wordt deelname aan de nacompetitie een feit. Op 10 juni gaat het duel in de nacompetitie de beslissing brengen of Cobu Boys volgend seizoen in de 4e klasse mag spelen!

Vandaag, in de uitwedstrijd bij SVMM in Maarn, heeft de thuisploeg in het begin het betere van het spel. Toch kan SVMM niet gevaarlijk worden, want de Cobu Boys verdediging staat goed en geeft niets weg. Het heldere en zonnige weer zorgt ervoor dat de scheidsrechter na 25 minuten een drinkpauze inlast.

Direct na deze drinkpauze komt Cobu Boys onverwacht op een 0-1 voorsprong: de uittrap van Lorenzo van Ditmarsch wordt door John Riezebos onder controle gebracht, en John stuurt Siem Muusz de diepte in. Siem omspeelt keurig zijn tegenstander en passeert de keeper: 0-1.

Die stand blijft lang ongewijzigd op het bord staan. Na een kwartier in de 2e helft krijgt een speler van SVMM een rode kaart na een zware overtreding op Iwan, waarbij Iwan wonder boven wonder niet geblesseerd raakt. Toch kan Cobu Boys het overtal aan spelers niet uitbuiten en in de stand tot uitdrukking brengen.

Ondertussen is duidelijk dat VIOD op een gelijkspel of nederlaag afstevent bij DVSA en dat betekent dat Cobu Boys bij winst de titel in de 3e periode zal pakken. Dat lijkt goed te gaan, tot vlak voor tijd…

Na 85 minuten een snelle uitbraak van SVMM, waarbij de spits in vrije positie voor Lorenzo komt en de 1-1 is een feit. Enkele minuten later lijkt het helemaal mis te gaan: een overtreding van een Cobu Boys verdediger wordt bestraft met een penalty. Opnieuw blijkt Lorenzo een echte penalty-killer: hij stopt de ingeschoten bal. Het blijft 1-1 en de hoop op goede afloop blijft levend!

Vervolgens een vervelende hamstring-blessure voor Lars Donath, die in de tweede helft mocht invallen. Via brancard moest hij het veld verlaten. Iedereen wenst hem een goed en spoedig herstel.

In de 97e minuut de ontlading: Cobu Boys spits John Riezebos ontvangt de bal, is zijn tegenstander te snel af, en schiet de 1-2 in langs de SVMM-keeper. Wat een ontlading!

Vijf minuten later fluit de prima leidende scheidsrechter voor het einde. Cobu Boys wint de 3e periode en speelt op zaterdag 10 juni in de nacompetitie. Tegenstander is waarschijnlijk sv IJmuiden, maar dat is nog niet helemaal zeker. Meer informatie volgt via deze website.

Natuurlijk zijn de felicitaties voor spelers en technische staf van Cobu Boys 1.

Foto’s van Suzanne Flipse en Aaldert Hofman.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)