Cobu Boys 1: spannend tot het laatst!

Met de schitterende 2-1 overwinning van Cobu Boys 1 op Schalkwijk blijft Cobu Boys in de race om het periodekampioenschap, en dat is natuurlijk een hele knappe prestatie. De laatste wedstrijd, morgen 27 mei, bij en tegen SVMM, gaat de beslissing geven. Cobu Boys moet winnen, en dan nog zijn we afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Spanning tot het laatst!

De overwinning op Schalkwijk betekent ook dat Cobu Boys 1 al 15 wedstrijden op rij ongeslagen is. Ook dat is een geweldige prestatie en bovendien een evenaring van het clubrecord. Ik ben benieuwd of dat record na de wedstrijd tegen SVMM scherper gesteld is. Dat zou geweldig zijn.

Cobu Boys 1 heeft sowieso een uitstekend seizoen, met nu al 49 punten en 7 opeenvolgende overwinningen. Top! Het onderstaande plaatje laat het competitieverloop van dit seizoen zien, en ook daar zie je dat Cobu Boys 1 een geweldige tweede seizoenshelft heeft.

Het plaatje lijkt ingewikkeld, maar dat valt wel mee. Op de bovenste lijn zie je de nummers 1 tot en met 26, dat zijn de 26 competitiewedstrijden. Aan de linkerkant zie je onder elkaar de nummers 1 tot en met 14, dat is de plaats op de ranglijst in de competitie. De lijnen laten zien welke club op welke plaats in de ranglijst stond na 1, 2, of 14 wedstrijden, etc.

De dikke rode lijn geeft aan dat Cobu Boys na 1 wedstrijd op de 6e plaats stond, na 4 wedstrijden op de 7e plaats, en zo door de competitie heen. Nu, na 25 wedstrijden staat Cobu Boys op de 4e plaats. Je kunt in dit plaatje ook heel mooi zien dat de nummers 1 tot en met 6 heel lang in een mooie onderlinge strijd zijn verwikkeld.

Cobu Boys speelt morgen bij SVMM op Sportpark Buurtsteeg in Maarn, aanvang 14.30.

(Foto van Suzanne Flipse, grafiek door Aaldert Hofman)

Attachment