Cobu Boys wint met 4-2 van APWC

Vandaag stond een bijzondere wedstrijd op het programma. Het was namelijk voor het eerst dat APWC en Cobu Boys elkaar troffen in een competitiewedstrijd! Natuurlijk kennen we onze stadsgenoot al tientallen jaren, en we hebben tegen APWC gespeeld op het AVK, in de beker, of vriendschappelijk. Nu dus ook voor de competitie.

De wedstrijd tegen APWC werd ook een weerzien te zijn met vele Cobu Boys bekenden. Allereerst natuurlijk onze oud-trainer Iman Evre, met een rijke historie bij zowel APWC als Cobu Boys. Daarnaast is APWC-leider Breunis van Vulpen ook zeker geen onbekende bij Cobu Boys; hij was jarenlang wedstrijdsecretaris en barman bij Cobu Boys. Last but not least, ook veel spelers van APWC en Cobu Boys kennen elkaar. Het werd een mooie derby!

APWC begon de wedstrijd goed en had in het begin het overwicht, maar het kwam niet tot grote kansen. Halverwege de 1e helft kwam Cobu Boys meer in het eigen spel. Coach Johan Flipse legde deze middag de nadruk op een goede opbouw. Na 20 minuten kwam Cobu Boys op voorsprong na een schot van Michael Pouw dat de APWC-keeper nog net weet te keren, maar de rebound wordt door spits Sebastiaan de Jong ingeschoten 1-0. De 1-0 werd ook de ruststand.

De 2e helft is nauwelijks begonnen als Cobu Boys keeper Victor Bongers over een eenvoudig schot heen duikt: 1-1. Gelukkig voor de thuisploeg neemt Cobu boys 3 minuten later alweer de voorsprong. Na een schot van Jaron van der Kamp, dat ook dit keer niet klemvast kan worden gepakt door de APWC-keeper, kan Sebastiaan de Jong opnieuw in de rebound scoren: 2-1. In de 67e minuut wordt Tasin Teker gevloerd in het strafschopgebied en aanvoerder Jeroen Snier scoort de 3-1 uit de toegekende penalty.

Toch is de wedstrijd nog niet gelopen. Een kwartier voor tijd komt APWC op 3-2, na een geweldige kopbal van hun spits: tegendraads in de verre hoek. Een mooie treffer! Maar opnieuw is de hoop van APWC van korte duur. Enkele minuten na de 3-2 krijgt Michael Pouw de bal aan de zijlijn, passeert zijn directe tegenstander en passeert in het strafschopgebied nog 2 tegenstanders, waarna hij via een tegenstander scoort. Die 4-2 komt niet meer in gevaar. Een mooie en terechte overwinning voor Cobu Boys!

Sebastiaan de Jong werd gekozen tot Man of the Match en ontving uit handen van teammanager Arie van Bemmel een mooie attentie.

Volgende week zaterdag 16 oktober speelt Cobu Boys de 1500e competitiewedstrijd sinds de oprichting, en dat is de uitwedstrijd tegen VOP!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)