Jubileum start met fantastische cadeaus!

Precies 75 jaar na de oprichting van Cobu Boys opende voorzitter Damion Dekkers het jubileumseizoen. Wij blikken kort terug op die mooie start, waarop onze vereniging fantastische cadeaus mocht ontvangen!

Natuurlijk, en helaas, was het een kleinschalige opening in verband met de coronamaatregelen. Slechts 1 leider of trainer per team, een afgevaardigde per commissie, en onze Ereleden waren uitgenodigd om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn. Een klein gezelschap.

Voorzitter Damion Dekkers opende met een korte speech, waarna cadeaus werden overhandigd door de KNVB en door de Cobu Boys Club van 100.

Damion vertelde hoe mooi hij de verhalen over onze clubgeschiedenis vindt. Voetballen op gravel, geen eigen kantine, en talrijke verhuizingen voordat Cobu Boys op Sportpark Zielhorst kwam. Daar werd Damion zelf lid van Cobu Boys op de typische Cobu Boys manier: via een buurtgenoot die al lid blijkt te zijn bij Cobu Boys, meedoen met een wedstrijd, en nooit meer weggaan. Het is het thuisgevoel dat je direct krijgt als je bij Cobu Boys bent. Dat eerste thuisgevoel wordt al snel je tweede thuis. Je ontmoet elke week oude en jonge leden en je hoort de verhalen. Op die manier wordt de gezelligheid, sfeer en familieclubgevoel, al jaren meegenomen door elke nieuwe generatie. Het Cobu Boys-DNA wordt zo aan elkaar overgegeven.

Hij memoreerde dat er natuurlijk ook momenten zijn waar het minder gaat, en ook missen wij diegenen die niet meer onder ons zijn. Dat zijn niet de leukste momenten van het samen een club zijn, maar ook dat hoort bij het verenigingsleven. Lachen en verdriet staan soms dicht bij elkaar.

Damion besloot met een korte blik op de toekomst, met mooie uitdagingen en feestelijkheden, met als allereerste natuurlijk de jubileumdag aankomende zaterdag: een prachtige dag voor iedereen, waar sfeer en identiteit voorop staat!

Na deze speech is het woord aan de heer Sipke Teijema, ambassadeur van de KNVB, en speciale gast op deze avond. De heer Teijema gaat kort in op zijn ervaringen met Cobu Boys. Hij is overtuigd dat Cobu Boys juist ook 75 jaar oud is geworden door juist die buurtvereniging te blijven, waar mensen elkaar kennen en ontmoeten. Mooi om te horen van iemand die heel veel clubs kent en ziet! Hij heeft ook een mooi cadeau meegenomen. Namens de KNVB overhandigt hij de jubileumvlag aan voorzitter Damion Dekkers.

Inmiddels naderde het fameuze tijdstip 19.46 en gaat het hele gezelschap naar buiten. Aan de voorgevel van ons clubhuis hangt het cadeau van de Cobu Boys Club van 100, bedekt onder een oranje dekzeil. Exact om 19.46 onthullen Damion Dekkers en Hans Wijkhuizen (Secretaris van de Club van 100) een bijzonder mooi clublogo op metaal. Een sieraad voor ons clubhuis!

Wij wensen iedereen een geweldig jubileum!

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)