KNVB komt met routekaart amateurvoetbal

De Coronacrisis is nog altijd in volle gang en dus is er nog veel onduidelijk. De KNVB heeft nu wel een routekaart gemaakt met mogelijke stappen voor het amateurvoetbal.

Geen competitie Cobu Boys 1 en Vrouwen 1

Het is in ieder geval duidelijk dat de seniorencompetities veldvoetbal in de Categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet meer worden hervat. Dat betekent dat Cobu Boys 1 en Cobu Boys Vrouwen 1 sowieso geen competitiewedstrijden meer gaan spelen in het seizoen 2020-2021. Door het afbreken is er geen sprake van promotie en degradatie.

Wel hoopt de KNVB nog een speciaal evenement te organiseren: de KNVB Regio Cup. Dit moet een regionale competitie worden waarin geen degradatie of promotie voorkomt. De bond zal vanaf begin maart gaan kijken hoe amateurclubs er tegenaan kijken. Uiteraard kan dit hele plan alleen doorgaan als de overheid er toestemming voor geeft.

Hoop voor de jeugd

Er is nog wel hoop dat de jeugd verder kan gaan met de competitie. De KNVB heeft besloten om te kiezen voor 17 en 18 april als uiterste startdata. Het kabinet kwam dinsdagavond al met positief nieuws. Jeugd tot en met 26 jaar mag weer in groepsverband trainen. Het bestuur van Cobu Boys kijkt nog wat de nieuwe regels betekenen voor de trainingen van de senioren.

Kijk op de website van de KNVB voor meer info.

Leave a Comment

(required)

(required)