Petje af voor… Piet Ouwerkerk!

Het seizoen is afgelopen, en het was een onvergetelijk seizoen. Daar is geen woord aan overdreven. Het is nu juli, en meer en meer gaat alles weer zijn gang, ook bij Cobu Boys. Trainingen zijn weer volop aan de gang op ons kunstgras, alsof er niets aan de hand is.

Voor de verandering zetten we een vrijwilliger extra in het zonnetje, en dan eentje die heel veel werk heeft verzet zodat wij met zijn allen toch konden gaan voetballen bij Cobu Boys: Piet Ouwerkerk.

SONY DSC

Want de mogelijkheid om te kunnen trainen kwam niet zomaar tot stand, na de versoepelingen van de corona-maatregelen. Na het opstellen van de regels van hoe, wat, en wanneer te trainen, moesten die regels ook uitgevoerd en gehandhaafd worden.

Op de woensdagavond werd er getraind van de Kabouters tot aan de Krasse Knarren, met ook nog eens de jeu de boules spelers, die vooral moesten wennen om bij het oprapen van de ballen onderling genoeg afstand te houden. Ook dat gaat nu prima!

Het trainingsveld was in 8 vakken verdeeld, wie zou die veldindeling gemaakt hebben? Wie zorgde dat iedere trainer zijn benodigde materialen kreeg? Wie zorgde dat na iedere training de gebruikte hesjes werden gewassen? Wie zorgde dat de vrijwilligers geïnstrueerd werden? Wie zorgde de goede ontsmettingsmaterialen aanwezig waren?

Daar zorgde onze vrijwilliger Piet Ouwerkerk voor, ondersteund door de hulp van enkele vrijwilligers. Zoals een vrijwilliger ons liet weten: “Na verschillende avonden als vrijwilliger meegedraaid te hebben is mijn waardering voor Piet enorm toegenomen. Hij is 5 avonden in de week, en sinds kort ook op zaterdag op ons sportpark om zelf training te geven en te zorgen dat alles volgens de opgestelde regels probleemloos verloopt!”

We hebben gemerkt dat ons kunstgras ook erg populair is bij andere sportverenigingen. Op de vrijdagavonden werd er geschermd! Ik hoop dat ze niet per ongeluk onze trainingsballen lek geprikt hebben.

Dus Piet: voor al je tijd die je bij Cobu Boys besteed hebt tijdens deze periode met corona-maatregelen, naast je dagelijks werk, niets anders dan petje, hoed, hoodie af voor alles wat je voor onze club doet en laten we hopen dat het nieuwe seizoen gestart kan worden met wedstrijden waarin onze afgetrainde spelers en speelsters hun voetbaltalent kunnen tonen.

Een anonieme vrijwilliger

(naam bekend bij de redactie)

Leave a Comment

(required)

(required)