Kampioenenbal: CB2 (2018-2019)

Cobu Boys 2 zette zaterdag 22 juni 2019 de kroon op een uitstekend seizoen. De ploeg maakte zich op voor een allesbeslissende slotdag, maar doordat de twee overgebleven concurrenten (Zuidvogels en Baarn) eerder op de dag gelijkspeelden, wisten de mannen van Johan Flipse al voor de start van hun eigen wedstrijd dat de buit binnen was. CB2 eindigde de competitie in stijl door dankzij een late treffer met 0-1 te winnen van TOV. Onze verslaggever Erik Roest sprak na de wedstrijd met trainer Johan Flipse.

Aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen rond het tweede niet al te hooggespannen. Trainer Johan Flipse, die drie jeugdspelers aan zijn selectie had toegevoegd (Mike van Putten, Niels de Graaf en Quincy Janssen) mikte in eerste instantie op een plek in de middenmoot. Al snel werd echter duidelijk dat de ploeg over voldoende kwaliteiten beschikte om in de bovenste regionen mee te draaien. ,,Ons geheim? Dat is toch echt het teamgevoel. Ik heb deze jongens tijdens trainingen of rond wedstrijden nooit hoeven motiveren´´, vertelt Johan. ,,Ze wilden graag en gingen voor elkaar door het vuur. Als je zo´n teamspirit combineert met kwaliteit, dan heb je de sleutel tot succes te pakken.´´

,,Het is absoluut een teamprestatie. Ik heb veel waardering voor hoe alle spelers zich hebben opgesteld dit seizoen, ondanks teleurstellingen (onder meer verliespartijen, wissels) die horen bij het spelen in een selectieteam. Ik wil graag nogmaals benadrukken dat dit kampioenschap behaald is door het collectief, inclusief diverse spelers uit het 1e elftal die regelmatig mee gedaan hebben. Als ik toch spelers moet noemen, dan denk ik aan: Victor & Niels (keepers, die bij toerbeurt onder de lat stonden), Leroy die na de winterstop met zijn rust en ervaring een  voorbeeld heeft gegeven, Ferry die een echte teamspeler is. Joris die een heel stabiel seizoen heeft gedraaid centraal achterin, onze middenvelders Kaj en Danny (die daar goed tot zijn recht komt zelfs na een avondje stappen), Ramin met zijn scorende vermogen en passeeracties, Quincy (17 jaar) die een fantastische ontwikkeling heeft doorgemaakt en in de laatste wedstrijden Florian met zijn  voetballende kwaliteiten. En dan wil ik zeker Sebastiaan niet vergeten, en Gerjan, Ruben, Mike, Ramon, Cris, Mo, de mannen uit het 1e en spelers uit overige teams…..’’

,,Sleutelduel was de uitwedstrijd tegen de toenmalige koploper Zuidvogels, een week of vijf voor de kampioenswedstrijd. We wonnen daar met 1-2 en vochten onszelf op die manier terug in de race om de titel. Omdat  Zuidvogels de week daarop opnieuw verloor (tegen BVV), lag de strijd weer helemaal open. Het was wel mooi dat drie ploegen tot en met de laatste speeldag streden om het kampioenschap. Pas vandaag werd de strijd beslist.´´

Over zijn eigen rol zegt Johan het volgende: ,,Het is altijd lastig om aan te geven wat de rol van een trainer is geweest in een kampioenschap. De (intrinsieke) motivatie moet bij de spelers zelf vandaan komen. Ik kan de spelers vanuit mijn trainers ervaring veel tips meegeven en duidelijk aangeven wat ik van hen in het veld verwacht. Zij zullen dit echter op het veld moeten laten zien en de ene keer lukt dat wat beter dan de andere keer. Mijn aanpak is in ieder geval gericht ook op samenwerking. Ik probeer een omgeving te creëren, waarbij veel bespreekbaar is, waar spelers en trainer naar elkaar luisteren en waar een goede balans moet zijn tussen prestaties en plezier. Ook probeer ik veel positief te coachen en te motiveren, lukt helaas nog niet altijd, omdat ik gemerkt heb dat dit in de praktijk echt effect heeft. Als ik dan na afloop van het seizoen van het hele team als bedankje een dinerbon krijg met daarop een tekst die ik regelmatig op het veld gebruik “geen been over been”, dan zijn dat de momenten waarop ik met volle teugen van het trainerschap geniet.

Dit geldt uiteraard ook voor al die blije gezichten en dansende gasten in de kleedkamer na gewonnen wedstrijden en het behalen van het kampioenschap.´´

Kampioenen!

Bovenste rij (links naar rechts): Kaj Tijhuis, Quincy Janssen, Mike van Putten, Niels de Graaf, Sebastiaan de Jong, Ferry Kouer, Victor Bongers, Ramon Melis, Joris Flipse, Ruben Molenaar, Batu Demir, Danny de Vries, Ramin Haydari

Onderste rij (links naar rechts): Gerjan Eigenraam, Tom Winter, trainer Johan Flipse, Cris Fugers, Florian Wijsbeek en Mohamed Farah.

Leave a Comment

(required)

(required)