Hoe is ’t met… Neil?

Onze verslaggever Stefan Voost leverde een mooi portret van een kleurrijke speler uit heden en verleden. Lees maar mee, en hou de naam van onze verslaggever even goed in gedachten…

Neil? Neil Moreton…? Wie? Dat zullen veel jongere Cobu Boys leden wellicht denken. Bij de oudere generatie zal er wellicht wel een belletje rinkelen. Neil voetbalt namelijk al heel lang bij Cobu Boys en traint nog steeds als 60-jarige bij de Krasse Knarren.

Zoals de naam al doet vermoeden komt Neil uit Engeland. Jaren geleden, na zijn verhuizing naar Nederland, sloot hij zich aan bij voetbalvereniging SOVA ‘54. Nog voordat SOVA met Amersfoortse Boys tot ASC Nieuwland fuseerde ging Neil naar Cobu Boys, omdat hij zelf in Zielhorst woonde. Zowel bij SOVA ’54 als daarna bij Cobu Boys heeft hij als linksbuiten nog een paar jaar in het eerste gespeeld.

Door een virusinfectie (ja, dat soort ellende bestaat al langer), met gehoorverlies en evenwichtsproblemen tot gevolg, heeft Neil het rustiger aan moeten doen. Maar nu, nu is hij als oud-speler van Cobu Boys 1 dus nog steeds actief bij de club….en daar traint hij nog met een aantal teamgenoten van destijds elke woensdagavond bij de Krasse Knarren.

Kleurrijk is ook dat Neil al sinds zijn jeugd fan is van Brighton Hove & Albion, afkomstig uit Brighton in Engeland. Hij is oprecht een echte fan…! Inmiddels speelt Brighton al voor het derde jaar op rij in de Premier League, maar dat was tot een paar jaar geleden heel anders. Ze speelden namelijk jaren in de laagste divisies van de profs en op de rand van degradatie naar de amateurs….Maar ook toen was en bleef Neil fan! Hoe mooi is het dan dat ze nu in de hoogste divisie spelen.

Een andere passie van Neil is muziek. Hij is jarenlang DJ geweest en was in de jaren 90 ook veel te vinden in de DJ-scene.

Wat veel mensen ook niet weten is dat zijn kleinzoon Forlan Voost ook bij de club speelt. Zo spelen er nu drie generaties tegelijk bij de club en zo maakt Cobu Boys haar naam weer waar als kleine fijne familieclub.

Neil staat rechts naast keeper Ralph Sargent, direct achter Hans Wijkhuizen die achter de bal zit. Verder staan onder andere op de foto: Aart van Putten senior, Harrie en Frank Strijbosch, Henk Inthorn, John van de Ziel, Bert Overeem, Rini van de Bor, en Herman van de Vlasakker.

Zo, en nu nog een paar vragen voor Neil:

Wat is je het meeste bijgebleven van al die jaren bij Cobu Boys?

Dat is toch wel om nog steeds te voetballen met oude bekenden van het 1e en de veteranen: bijvoorbeeld Jan-Willem de Jong (aanvoerder destijds van het 1e), Herman van de Vlasakker, Henk Inthorn, Manfred Nigbur, Arie van Bemmel (die overigens elke training te laat is 🙂 ), Piet Vastenburg, Aart van Putten, Aaldert Hofman, enzovoorts.

Welke wedstrijd was het meest bijzonder?

Oef.. Dat is allemaal zo lang geleden! Ik heb geen echte wedstrijd die eruit springt. Of toch, er was een mooie wedstrijd met een 1-2 overwinning in een uitwedstrijd, waarbij ik scoorde met een mooi afstandsschot. Maar ik heb echt geen idee meer tegen wie dat was.

[Redactie: dit klopt helemaal! Neil verwijst naar een uitwedstrijd waarin hij de 1-2 scoorde. Uit het archief blijkt dat dit de uitwedstrijd bij VIOD in Tienhoven was, met het andere doelpunt van Ronald van Putten, gespeeld op 24 november 1990].

Waar denk je aan bij het horen van Cobu Boys?

Leuke kleine hechte club! Met leuke feestavonden. Maar ik denk helaas ook aan triest nieuws van onlangs, namelijk dat mijn oud-trainer Gert Brons is overleden.

Wie was de beste speler van Cobu Boys?

Dit zou ik echt niet weten….dat is ook zo lang geleden. Wel was er in mijn veteranen-tijd een bijzondere speler bij de club: Harald Kreijne. Hij was onze spits. Hij kon de meest makkelijke kansen missen, maar ook echt hele mooie goals maken. Vraag Manfred maar eens. En Harald scoorde heel makkelijk; hij gaf de bal zelden af maar scoorde zelf echt makkelijk en veel… Een echte spits.

Hoe lang hoop/denk je nog door te kunnen voetballen?

Makkelijk tot mijn 70e!

Tot slot, als je nog 1 anekdote mag noemen, wat zou dat zijn?

Dat is toch wel dat er elke woensdag bij de Krasse Knarren training wordt gezegd: geen slidings! ….en je raadt het vast al: dit zit er bij sommigen gewoon in en zal er niet uit gaan (ongeacht de leeftijd).

Tot zover “Hoe is het met Neil?”, voor sommigen “Wie is Neil?” Samengevat is Neil een lid van de Krasse Knarren en altijd in voor een geintje!

Leave a Comment

(required)

(required)