Hoe is ’t met… Renske?

Wij vroegen aan Renske: “Hé, jij zou toch naar Australië gaan?” Haar antwoord lees je hieronder.

Klopt! Vorig seizoen, toen speelde ik in Cobu Boys Vrouwen 1, besloot ik om naar Australië te gaan voor een half jaar. Als Au-Pair. Ik kreeg van veel clubgenoten de vraag: “Wat is dat, wat houdt het in? En je gaat dus stoppen met voetballen?” Mijn antwoord had ik al snel klaar. ‘’Ik kom natuurlijk volgend seizoen weer terug hoor.’’

Cobu Boys is voor mij thuiskomen. Ik ben al lid sinds 2010/2011, ik heb er zoveel geleerd, leer nog steeds heel veel, ontmoet nieuwe mensen en heb er veel plezier. Als ik het zelf mag zeggen heb ik er veel progressie geboekt. Maar dat heb ik niet alleen aan mijzelf te danken hoor! Nee, dat is een hele waslijst aan mensen. Waaronder Erik Roest, Rein van der Laan, familie Flipse, en alle teamgenoten die ik heb gehad in de afgelopen 10 jaar. En nog veel meer mensen eromheen, te veel om op te noemen.

Komend seizoen, als alles doorgaat in deze onzekere tijden, kom ik weer terug bij Cobu Boys. Nog nooit zoveel zin gehad om weer lekker te gaan voetballen en mijn zaterdag weer te vullen met alleen maar voetbal.   

Oh ja, wat is een Au-Pair. Heel simpel gezegd: Je gaat naar het buitenland, naar een gezin met volwassenen die veel werken en hulp nodig hebben bij de opvoeding van de kinderen, het naar school brengen van de kinderen, koken, schoonmaken, etc. Je wordt dus eigenlijk een 2e moeder voor die kinderen. Je praat natuurlijk 24/7 in een andere taal. In mijn geval praatte ik de hele dag Engels, wat ik geweldig vond en enorm leerzaam.

Ik ben uiteindelijk Au-Pair in Engeland geworden, dus niet naar Australië. Ik mocht in Engeland zorgen voor drie jongens, een 9-jarige en een tweeling van 7. Grote voetbalfans, vol met energie en hartstikke lief. Als voetbalfan was ik natuurlijk meteen verkocht. De ouders werkten veel en maakten lange dagen, ze waren meestal voor half zeven in de ochtend de deur uit en waren pas rond half acht in de avond weer thuis. Dus het was mijn taak om de jongens naar alle naschoolse activiteiten te brengen. Voetbal, zwemmen, tennis en scouting. Ik was er maar druk mee!

Al met al, ik kijk uit naar volgend seizoen. Met hoopvolle gedachtes dat dit gauw voorbij mag gaan. Voor nu probeer ik mijzelf bezig te houden met bijvoorbeeld dit stukje schrijven, de tijd uit te zitten en even bij te komen, voor alles wat nog gaat komen.

Hoe vaak het ook wordt gezegd: blijf zoveel mogelijk binnen, hoe moeilijk dat nu ook is met het mooie weer! Maak verstandige keuzes en geniet van de tijd die je hebt en wat nog mag komen.    

Renske Haije

Leave a Comment

(required)

(required)