Vrouwen 1 doet goede zaken

Nadat vorige week de eerste thuiswedstrijd op het laatste moment niet kon doorgaan, omdat tegenstander Vriendenschaar VR1 met een bezettingsprobleem zat, stond er zaterdag alweer een uitwedstrijd op het programma. De dames mochten naar Veenendaal waar zij de dames 1 van VRC voor het eerst ontmoetten. Een regenachtige middag was het decor van een sportieve wedstrijd.

In de eerste helft werden de kansen die werden gecreëerd niet verzilverd en ook de tegenstander kwam niet tot scoren. In de tweede helft ging het allemaal wat soepeler. De openingsgoal kwam van Inge. Vanuit een corner wist ze al haar 4e doelpunt dit seizoen te maken. Jonna zorgde niet veel later voor de 0-2 en Lian vergrootte de voorsprong door met een leep lobje de 0-3 te scoren. Helaas vond de scheidsrechter het toen tijd voor een penalty voor VRC. De staf van VRC gaf aan dat dit wat hen betreft niet zo was. Een speelster van VRC schoot de bal tegen Lian die met haar arm geen kant meer op kon, maar de scheidsrechter beslist, dus er werd niet geprotesteerd. Iris had tot dat moment nog geen goal doorgelaten en langs de lijn werd er gevreesd dat dit dubieuze moment haar van de 0 zou brengen. Maar Iris liet weer zien waarom zij zo belangrijk is voor het team: ze stopte de penalty! Niet veel later kreeg Georgette een enorme kans, één op één met de keeper, deze vervolgens passeren, maar helaas lukte de afronding net niet. Het team weet zeker dat het niet lang meer duurt en Georgette ook haar goal zal maken. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door een vrije trap die Irene mooi over de keeper onderkant lat binnen schoot. Ondanks de regen, met de mooie overwinning en het feit dat de dames van VRC sportief bleven, was het een leuke wedstrijd.

Komende zaterdag spelen de dames dan eindelijk hun eerste thuiswedstrijd op sportpark Zielhorst waar zij het in de beker opnemen tegen de VR2 van Vriendenschaar.