CB1 start competitie met nederlaag tegen Eemnes

Het eerste van Cobu Boys is de competitie begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Eemnes. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Ondanks het gemis van een aantal geblesseerde spelers willen wij vandaag in onze eerste competitiewedstrijd natuurlijk ons visitekaartje afgeven….
De eerste kans is na 10 minuten voor Eemnes als zij, na onnodig balverlies op het middenveld alleen voor Sander van Andel verschijnen en (gelukkig voor ons) naast weten schieten.
Daarna zien we een mooie aanval als Cumali Karaman opent op Boris Bunnik die vanaf rechts voorgeeft op Iliass Stremming die (best ver) naast schiet.
In de 28e minuut kunnen we op voorsprong komen na een mooie voorzet van Kheibar Mangal op Iliass die niet twijfelt en in 1 keer uithaalt. Met een reflex weet te keeper van Eemnes zijn inzet te stoppen.
Een paar minuten later weet Mike de Graaf met een bal van achteruit Boris Bunnik te vinden die vanaf rechts strak voorgeef op Damion Dekkers die via een verdediger van Eemnes over schiet, meer dan een corner levert deze aanval niet op.
Hierna moet Sander van Andel meerdere malen zijn klasse tonen. In minuut 32 voorkomt hij met zijn voet een tegendoelpunt en 5 minuten later weet hij met een geweldige redding in een 1 op 1 situatie onze tegenstander wederom niet te laten scoren.
Nadat Sander in de 40e minuut een schot van Eemnes tot corner weet te verwerken voorkomt hij daarna met een mooie redding weer een tegendoelpunt, hij is er maar druk mee!
Na al dat geschiet op onze doelman laten wij via Wessel Schmidt ook nog wat zien als hij met een mooi schot vanaf grote afstand naast schiet.
Vlak voor het rustsignaal is Sander kansloos als een corner van Eemnes keihard wordt ingekopt, 0-1.

Met deze stand gaan we dan maar aan de thee, het is niet anders. Na de rust zien we Jaron van de Kamp op het veld staan die Batu Nuri Demir heeft vervangen. Onze jongens zetten meteen druk op onze tegenstander. Dit resulteert in de 46e minuut tot een mooi schot van Wessel die in de 16 uithaalt…de keeper van Eemnes tikt um maar net uit zijn doel!
Een paar minuten later zien we een top
voorzetje van Wessel op Kheibar die bijna scoort….hij schiet tegen de keeper van Eemnes aan.
In de 54e minuut opent Mike op Iliass die vanaf rechts Cumali in stelling brengt. Zijn inzet wordt gestopt door de doelman van onze tegenstander.
Een minuut later scoort Eemnes de 0-2. Trainer Bert van den Brom probeert via een wissel het tij nog te keren. Zo haalt hij Cumali naar de kant en zet hij Tim CG in het veld. Diezelfde Tim ziet even later zijn vrije trap in de 65e minuut gekeerd worden door de keeper van Eemnes.
5 minuten later neemt Wessel vanaf rechts een vrije trap die door een verdediger van Eemnes van de doellijn tot corner wordt verwerkt.
Een corner die niets zal opleveren. Met nog een kwartier te spelen wisselt de trainer nog eenmaal. Leroy Baum gaat eruit en Lambert Bax komt erin. Ja Lambert die al een wedstrijd in de benen heeft (in het 2e elftal die met 6-3 won vandaag) en die er maar mooi weer staat, respect!
De wedstrijd is echter gespeeld. Wij creëren geen kansen meer zodat deze wedstrijd met 0-2 in de boeken komt te staan.
Volgende week nieuwe ronde en dus nieuwe kansen als we uitspelen tegen SEC uit Soest. De aanvang is om 14.00 uur, tot dan!