Johan Flipse: ´Teamgeest sleutel tot succes bij CB2´

Cobu Boys 2 heeft zaterdag de kroon gezet op een uitstekend seizoen. De ploeg maakte zich op voor een allesbeslissende slotdag, maar doordat de twee overgebleven concurrenten (Zuidvogels en Baarn) eerder op de dag gelijkspeelden, wisten de mannen van Johan Flipse al voor de start van hun eigen wedstrijd dat de buit binnen was. CB2 eindigde de competitie in stijl door dankzij een late treffer met 0-1 te winnen van TOV.


Aan het begin van het seizoen waren de verwachtingen rond het tweede niet al te hooggespannen. Trainer Johan Flipse, die drie jeugdspelers aan zijn selectie had toegevoegd (Mike van Putten, Niels de Graaf en Quincy Janssen) mikte in eerste instantie op een plek in de middenmoot. Al snel werd echter duidelijk dat de ploeg over voldoende kwaliteiten beschikte om in de bovenste regionen mee te draaien. ,,Ons geheim? Dat is toch echt het teamgevoel. Ik heb deze jongens tijdens trainingen of rond wedstrijden nooit hoeven motiveren´´, vertelt Johan. ,,Ze wilden graag en gingen voor elkaar door het vuur. Als je zo´n teamspirit combineert met kwaliteit, dan heb je de sleutel tot succes te pakken.´´

Sleutelduel was de uitwedstrijd tegen de toenmalige koploper Zuidvogels, een week of vijf terug. ,,We wonnen daar met 1-2 en vochten onszelf op die manier terug in de race om de titel. Omdat Zuidvogels de week daarop opnieuw verloor (tegen BVV), lag de strijd weer helemaal open. Het was wel mooi dat drie ploegen tot en met de laatste speeldag streden om het kampioenschap. Pas vandaag werd de strijd beslist.´´De ploeg van Johan Flipse promoveert nu naar de reserve derde klasse. ,,Een belangrijk deel van de jongens blijft, dus dat is goed nieuws. Verder zullen we uitkijken naar versterkingen, omdat we toch een niveautje hoger gaan spelen. We gaan daar de komende tijd rustig over nadenken.´´ 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)