CB1 benut kansen niet tegen buurman HVC

Ondanks een ongelooflijke hoeveelheid kansen bleef het eerste van Cobu Boys zaterdag in de derby tegen buurman HVC met lege handen achter. De mannen van Bert van den Brom verloren met 2-1.

Na VOP en de Posthoorn wacht ons vandaag de volgende derby tegen HVC. Onze ‘buurman’ zal zich niet gemakkelijk overgeven, weten wij vooraf. De 1e kans in deze wedstrijd dient zich al snel aan, als Robin van den Brom na een combinatie met Iliass Stremming iets te zwak inkopt.

Na 3 minuten is het wel raak als via Robin onze Iliass het net van onze tegenstander weet te vinden, hij scoort in de uiterste rechterhoek de 0-1, een lekker begin!
Even daarna zien wij uit een corner van Marciano Rijnders onze (kop)specialist Wesley Lans over koppen. Dat smaakt naar meer. In de 12e minuut zien wij meer als via een combinatie via Iliass en Robin de bal belandt bij Dennis….helaas wordt zijn inzet gestopt door de keeper van HVC.
Een klein kwartier later opent Robin op Marciano die vanaf rechts perfect passt op Robin die meteen uithaalt…zijn schot gaat maar net naast.
Na 31 minuten weet onze tegenstander op gelijke hoogte te komen. Het is hun eerste echte kans maar hij gaat er echt in, 1-1!
4 minuten later onderschept Jelle Bakker een bal van onze tegenstander en geeft hij op Iliass die vanaf rechts op de keeper van HVC afstormt…tja die keeper zit goed in de wedstrijd en verwerkt de inzet van Iliass tot corner.
We proberen van alles…in de 37e minuut kan Robin er bijvoorbeeld net niet bij na een strakke voorzet vanaf rechts van Iliass en in de 40e minuut kan Marciano op aangeven van Jelle scoren, maar zit een verdediger van HVC hem in de weg…meer dan een corner levert zijn schot niet op.
En dan zal je het zien…HVC krijgt in de 43e minuut zijn 2e serieuze kans en benut die ook nog.
Met deze 2-1 achterstand gaan we de rust in.
In de rust weten wij allemaal dat het veel beter kan en moet…nu nog laten zien!

Tweede helft

Die 2e helft…u gaat het lezen…wordt een helft met zoveel gemiste kansen…
Laten we maar beginnen met die kans na enkele seconden..een steekpass van Jaron op Robin…hij haalt uit maar zijn schot belandt op de paal…via diezelfde paal belandt de bal bij Iliass die vrij voor de keeper van HVC naast schiet.
Even daarna gaat Batu Nuri Demir alleen op de keeper van HVC af…er wordt niet gescoord.
In de 53e minuut weer een enorme kans voor Batu op aangeven van Iliass…Batu schiet naast.
60e minuut…Robin geeft vanaf links voor op Dennis van Westerlaak…hij schiet over!
Trainer Bert besluit hierna te wisselen…Cumali gaat eruit en Damion Dekkers komt erin.
Wij willen scoren en geven alles…Jaron bijvoorbeeld…hij knalt in de 67e minuut net buiten de 16 op de paal!
Het zit ons ook niet mee in deze 2e helft …zo wordt een corner van Damion in de 85e minuut goed ingekopt door Wesley Lans, maar zit de uitblinker van HVC (de keeper dus) hem in de weg.
Ach en daarna…kopt Iliass vrij voor de keeper van HVC over en schiet Wesley uit een corner net over. Er wordt niet gescoord en wij verliezen deze wedstrijd en weten tegelijkertijd dat onze ‘slappe’ 1e helft hier debet aan was. Erg jammer, want we hadden met deze overwinning zomaar 150 euro kunnen verdienen. Dit is namelijk het bedrag wat onze trouwe supporters overmaken als wij een Amersfoortse derby weten te winnen (met dank aan Aaldert Hofman, Ralph Sargent, Henk Vliek, Anita VliekHerman Vlasakker en Bert van den Brom die voor ieder gewonnen punt in een derby 10 euro storten).
Geen geld en geen overwinning vandaag. Gezien het aantal kansen is er echter geen man over boord. Het kan en zal alleen maar beter gaan worden…we gaan het zien en meemaken!